Ukrainere tvunget til at dræbe hunde for at få mad

24/03/2022 08:39

|

Christina Hansen

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Mest læste i dag

Ukrainske overlevende er tvunget til at dræbe herreløse hunde for at få mad under intens russisk bombardement


Mariupol, en sydlig havneby, er blevet ramt af nogle af de værste bombninger under Ruslands invasion af Ukraine, hvilket efterlader indbyggerne der desperat mangler mad og medicinske forsyninger

Ukrainere har nægtet at overgive Mariupol trods det intense russiske bombardement

Ukrainere i den belejrede by Mariupol er blevet tvunget til at dræbe og spise hunde på grund af mangel på mad, er det blevet rapporteret.

Den sydlige havneby er blevet bombarderet i det meste af den seneste måned og er nu omringet af russiske styrker, som stopper afgørende forsyninger med at komme ind.

Dmytro, en forretningsmand, der forlod byen tirsdag, sagde, at folk i Mariupol nu griber til desperate foranstaltninger.

"Du hører ordene, men det er umuligt virkelig at tage dem til sig, at tro på, at det her sker," sagde han til FT med påstande om, at folk er nødt til at spise hunde.

"Det er helvede på jorden."

Siden den 24. februar er Mariupol blevet forvandlet fra en blomstrende havneby til en stor ruin, bygninger reduceret til murbrokker og de døde efterlades på gaden.

Folk går forbi beskadigede bygninger, mens civile bliver evakueret langs humanitære korridorer fra den ukrainske by Mariupol
Byen er blevet bombarderet af russiske styrker.
To af krigens hidtil værste grusomheder har fundet sted der.

Russerne beskød et fødehospital og dræbte mindst fire mennesker, inklusive et barn, og ødelagde et teater.

Mere end 1.000 mennesker var fanget under den sprængte bygning i dagevis, da de søgte ly i den på tidspunktet for bombningen.

Inden International Røde Kors arbejdere blev evakueret fra byen for deres sikkerhed i denne uge, rapporterede de tilbage om scener med ødelæggelser, desperat sult og forsvindende medicinske forsyninger.


Russerne beordrede, at ukrainerne skulle overgive byen søndag, men deres krav blev afvist.

Kampe er nu brudt igennem forsvarsværker i udkanten af ​​Mariupol og raser nu på byens gader.

Russiske styrker har allerede kontrol over Livoberezhnyi Raion, eller distriktet ved venstre bred, i den østlige del af byen, såvel som Mikroraiony 17-23, en række boligkvarterer i den nordøstlige del.

Dens indbyggere er ikke de eneste, der er blevet efterladt alarmerende lavt på forsyninger på grund af den russiske invasion

Beboere siges at kæmpe for at finde noget at spise og få fat i det væsentlige

FN's skibsagentur sagde i denne måned, at det ville arbejde på at skabe en sikker maritim korridor for handelsskibe og besætninger, der sidder fast i Sortehavet og Azovhavet.

Fem handelsfartøjer er blevet ramt af projektiler - hvoraf et er sænket - ud for Ukraines kyst.

Nogle udenlandske besætningsmedlemmer, der var ombord på skibe, er blevet evakueret ud af Ukraine, siger Guy Platten, generalsekretær for International Chamber of Shipping industrisammenslutning.

Men der er stadig omkring 140 udenlandsk flag skibe med over 1.000 søfolk fra 20 lande, der ikke er i stand til at forlade dem på grund af kampene.

"Søfarende … er blevet den sideordnede skade i konflikten," sagde han til en virtuel nyhedsbriefing.