Tyveri, dokumentfalsk og indrejseforbud opdaget på motorvej

04/02/2022 16:23

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Spiritus-/narkokørsel, tyveri, dokumentfalsk og indrejseforbud mv. – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Klokken 10.25 foretog færdselspolitiet anholdelse af tre mænd på 33, 40 og 52 år fra Nordmakedonien, efter de var blevet standset i en dansk registreret bil i forbindelse med kørsel ad Køge Bugt Motorvejen i nordlig retning ved Køge.

Føreren af bilen var den 40-årige, der blev skønnet påvirket af både spiritus og narkotika under kørslen.

I bilen var de to andre passagerer, og ved nærmere kontrol af deres identitet kunne politiet konstatere, at den 52-årige havde forbud mod at rejse ind i Danmark. Han kunne således mistænkes for at have overtrådt udlændingelovens bestemmelser om indrejseforbud. I forbindelse med politikontrollen fremviste han et kørekort og et ID-kort, som ved nærmere undersøgelse viste sig at være forfalsket, så mistanken mod ham er også overtrædelse af straffelovens bestemmelser om dokumentfalsk.

Ved nærmere undersøgelse af bilen fandt politiet flere kasser med ampuller til e-cigaretter, som ved en nærmere undersøgelse kunne være tyvekoster fra et indbrud i en lastbil på en rasteplads på Østjyske Motorvej natten til torsdag. Derfor blev den tredje mand også anholdt, indtil politiet kunne få klarlagt de forskelliges roller bl.a. i forhold til mistanken om tyveriet, der ifølge den forurettede udgjorde en værdi på ikke under 160.000 kr.

Den 40-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, inden de alle tre blev anbragt i et arresthus for overnatning.

Fredag formiddag vil alle tre anholdte mænd blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav fra anklagemyndighedens side om varetægtsfængsling.