Trusler på livet mod borgere og politi: 'Jeg er i besiddelse af skydevåben og håndgranat'

24/02/2022 08:27

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

53-årig mand fra Struer anholdt for trusler

Midt- og Vestjyllands Politi var onsdag eftermiddag og aften massivt til stede i Struer, efter en mand havde fremsat trusler mod både en borger og mod politiet. Manden er nu anholdt og sigtet i sagen.

Politiet anholdt sent onsdag aften en 53-årig mand fra Struer.

Manden blev anholdt omkring klokken 23.30 på havnen i Struer. Han er sigtet for trusler på livet og trusler mod politiet.

Fremsatte flere trusler

En kvinde anmeldte først på eftermiddagen den 53-årige mand for trusler.

Efterfølgende ringede manden 112 og truede politiet.

Manden oplyste selv, at han var i besiddelse af skydevåben og en håndgranat.

Derfor var Midt- og Vestjyllands Politi hele eftermiddagen og aftenen massivt til stede i Struer – både omkring nærpolitistationen og på lystbådehavnen.


”Vi er klar over, at det kan være voldsomt for borgerne i Struer, når de pludselig ser tungt bevæbnede betjente i gadebilledet, men når vi modtager den form for trusler, og vi ikke kan udelukke, at den pågældende har våben, så tager vi naturligvis ingen chancer”, fortæller vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi Sune Espersen, der ledede politiets indsats.

Evakuerede restaurant på havnen

Midt- og Vestjyllands Politi fik lokaliseret manden til en båd i lystbådehavnen. I den forbindelse valgte politiet at evakuere Restaurant Ved Fjorden, da restauranten ligger relativt tæt på den båd, manden befandt sig på.


”Risikoen for, at den nu anholdte var i besiddelse af våben, gjorde, at vi var nødt til at tage nogle ekstra forholdsregler”, siger vicepolitiinspektør Sune Espersen.

Anholdt på båden

Politiet var flere gange i løbet af aftenen i kontakt med manden, men det var ikke muligt at få ham til at overgive sig frivilligt. Derfor valgte politiet at sprøjte vand på manden, da han et kort øjeblik ved 23.30-tiden havde bevæget sig udenfor på båden. Manden faldt i vandet og blev efterfølgende hjulpet op og anholdt.
”Jeg er glad for, at det lykkedes os at afslutte det her på en god og ordentlig måde, uden nogen kom til skade”, lyder det fra Sune Espersen.
Efterfølgende fandt politiet den omtalte håndgranat på båden. Det viste sig at være en ufarlig øvelsesgranat.

Politiet er fortsat i gang med undersøgelser på og omkring båden. Torsdag vil der blive taget stilling til, om den 53-årige mand skal fremstilles i grundlovsforhør.