Tallet er i bund: Fald i 10 ud af 11 kommuner

19/11/2021 12:22

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

I Københavns Vestegns Politis 15-årige levetid har den samlede kvartalsstatistik over indbrud i privat beboelse i et års første tre kvartaler aldrig været lavere.

I årets første ni måneder anmeldte 1.103 af politikredsens omkring 189.000 husstande et indbrud. Det er 25 procent mindre end samme periode sidste år, som endda lå på ret lavt niveau med 1.466 anmeldelser: 

”Udviklingen er meget positiv, og det, som virkelig glæder mig, er, at 363 familier på Vestegnen undgik ubehagelige ubudne gæster i forhold til sidste år,” siger politidirektør Kim Christiansen, Københavns Vestegns Politi. 

Politiets seneste opgørelse viser, at boligindbrud på Vestegnen har været støt nedadgående længe og især de sidste fem år. 

Corona, borgere og politi

Ifølge leder af Københavns Vestegns Politis særlige indbrudsgruppe, politikommissær Jeff Kongedam, har faldet nok flere forklaringer, men han vurderer, at corona, borgere og politi har spillet en positiv rolle:

”Nyligt har corona-pandemien gjort det ret svært at være tyv, blandt andet fordi mange var hjemme. Men jeg mener også, at politifokus og opmærksomme borgere, som holder øje med hinandens boliger, og slår alarm, hvis noget ser mistænkeligt ud, har effekt – og det skal vi holde fast i,” siger Jeff Kongedam.

Fald i 10 af 11 kommuner

Indbrud i hjemme på Vestegnen er raslet ned i næsten alle 11 kommuner i politikredsen.

Det største fald på hele 69 procent er registreret i Høje-Taastrup, som var slemt plaget af indbrud i samme periode sidste år. 

At Rødovre tegnede sig for 60 flere indbrud har et stykke tid haft indbrudsgruppens opmærksomhed:

”Vi har et særligt øje på Rødovre for tiden, men jeg er forsigtig optimistisk, efter vi fik fængslet en ung mand, som vi forbinder med en serie indbrud i området, og aktuelt ser vi faktisk færre anmeldelser i kommunen,” siger politikommissær Jeff Kongedam.

Her mod årets slutning er indbrud i Ishøj og Vallensbæk cirka halveret, mens Albertslund og Glostrup har set et mindre fald. I Ballerup, Gladsaxe, Herlev og Hvidovre har 20 til 30 procent færre borgere haft indbrud hjemme.

Politikommissær Jeff Kongedam påpeger, at politikredsen stadig har mange indbrud i forhold til andre steder i landet, og at juleindbrudstiden står for døren.

Han opfordrer generelt alle til at holde et vågent øje efter personer, køretøjer eller hændelser, som afviger fra normalbilledet, og kontakte politiet hurtigt. Det er også en god idé at tilmelde sig Nabohjælp.

Nye politigarantier

Den 1. november blev der indført politigarantier til dig som borger blandt andet på indbrudsområdet. Det kan du kan læse mere om her: www.politi.dk/politigarantier.