Putins tropper planter miner og forbereder sig på en lang 'udmattelseskrig'

23/03/2022 14:33

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Putins tropper planter miner, mens de forbereder sig på en 'lang udmattelseskrig' i Ukraine.


Vladimir Putins russiske krigsmaskine frygtes at styrke de positioner, den har opnået omkring den ukrainske hovedstad Kiev og andre dele af landet

Ukraine: Rusland lægger miner omkring Kiev i desperation

Russiske styrker planter miner omkring områder, de har beslaglagt, mens de forbereder sig på en "lang udmattelseskrig" i Ukraine, viser nye billeder.

The Institute for the Study of War, en amerikansk tænketank, siger, at russiske tropper styrker deres positioner i periferien af ​​den ukrainske hovedstad Kiev og i andre dele af landet.

Næsten en måned efter, at de russiske invaderende hær først krydsede grænsen, er det lynfremstød, som Vladimir Putin forventede, udeblevet.

Nu viser de seneste satellitoptagelser tropper, der graver skyttegrave og befæstninger omkring militært udstyr nordvest for Kiev.

Med et dødvande, der udspiller sig på vigtige kamppladser, bad den ukrainske leder Volodymyr Zelensky i dag paven om at gribe ind i konflikten.

I et opkald med pave Frans spurgte han, om den katolske kirke kunne spille en "mæglerrolle".

Præsidenten sagde, at han diskuterede den "vanskelige humanitære situation og de russiske troppers blokering af redningskorridorer."

Indtil videre har Kreml ikke reageret på Vatikanets talrige tilbud om at hjælpe med at etablere forhandlinger.

Præsident Zelensky talte også til det italienske parlament og henviste til sin lange samtale med paven.

I mellemtiden siger ukrainske embedsmænd, at Moskva har mistet sit "offensive potentiale" og bliver tvunget til at tilkalde forstærkninger fra "dybet" af Rusland, mens det trækker sig tilbage i vigtige kampe.

Det sagde, at nogle tropper er ved at desertere, hvilket tvinger generaler til at tage drastiske beslutninger.

Ukraines væbnede styrker siger, at russiske tropper var blevet "afstødt" fra Makariv, en strategisk vigtig Kyiv-forstad, og det ukrainske flag var hejst over byen "takket være vores forsvareres heroiske handlinger".