Politi: Pas på - det er farligt

21/12/2021 08:44

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

Isflager, som falder ned fra en lastbil i høj fart, kan være livsfarlige.

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer billister til at holde afstand.

Husk at fjerne is fra alle ruder, så du ikke er til fare i trafikken. Det kan koste bøde eller kørekort, hvis du ikke har det fulde udsyn

(Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi)

Så kom frosten og det betyder ikke kun en risiko for glatte veje. For det kolde vejr kan få vand på toppen af lastbiler og andre større køretøjer til at fryse til store stykker is, der kan ryge af under kørsel. Derfor opfordrer Syd- og Sønderjyllands Politi lastbilchauffører til at tjekke deres køretøjer for is og advarer bilister om at holde godt øje, når de kører efter en lastbil i frostvejr.

- Der opstår let farlige situationer i trafikken, hvis isen ryger ned. Rigtigt slemt bliver det, hvis isen rammer andre køretøjer eller trafikanter. En tung isblok kan gå igennem forruden på en bil med alvorlig personskade til følge,” siger vicepolitiinspektør Knud Reinholdt, leder af færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det er lastvognschaufførens ansvar at få fjernet isen fra taget. Bliver det ikke gjort, kan chaufføren som udgangspunkt få en bødestraf. Ved ulykker risikerer chaufføren en betinget frakendelse af sit kørekort og i værste fald en sigtelse for uagtsom manddrab. 

- Selv om det er chaufførens ansvar at fjerne isflager fra lastbilen inden kørsel, anbefaler vi, at man holder ekstra afstand, hvis man som bilist kører bag en lastbil, siger vicepolitiinspektør Knud Reinholdt.

Samtidig minder Syd- og Sønderjyllands Politi om, at du skal fjerne is og dug fra bilruderne, så du ikke er til fare i trafikken. Hvis du bliver standset af politiet, kan det koste både bøde og kørekort, hvis du ikke har det fulde udsyn.