Politi kommer med opfordring: Sådan undgår du dette

11/08/2021 13:48

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Pandrup – årvågne borgere tog indbrudstyv på fersk gerning, sådan lyder det I Nordjyllands Politis døgnrapport

Tirsdag den 10. august ved midnatstid modtog Nordjyllands Politi et opkald fra en bekymret borger i Pandrup, som netop havde været vidne til et indbrudsforsøg.

Gerningsmanden havde efter sigende klippet låsen til en garage op, hvorefter han tilsyneladende blev opmærksom på, at han var opdaget.

Indbrudstyven spurtede hen til sin bil, satte sig ind bag rattet og kørte fluks fra stedet, hvor han var tæt på at påkøre anmelders kæreste i hasten om at komme væk fra gerningsstedet.

Anmelder og vedkommendes kæreste havde heldigvis lagt mærke til bilens nummerplader, farve, mærke og model, som hun prompte videregav til vagtcentralen.

Hun havde ligeledes styr på den vej og retning, som indbrudstyven kørte væk fra stedet ad.

En patruljevogn i nærheden blev hurtigt dirigeret ud efter bilen med de informationer, som anmelder snarrådigt havde noteret.

Genkendelig bil og mistænkelig mand

Kort tid senere lagde betjentene mærke til en bil, der holdt parkeret på en adresse i Pandrup.

Bilen stemte overens med den beskrivelse, som anmelder havde givet.

Ved siden af bilen stod en mand, som, noget mistænkeligt, skyndte sig at åbne døren til bilen for at sætte sig indenfor, da han lagde mærke til politiets tilstedeværelse.

Politiet henvendte sig derfor til den mistænkelige person, en 29-årig mand.

Betjentene noterede, at manden var beruset i svær grad, da han talte snøvlende, vaklede rundt og lugtede kraftigt af spiritus, hvortil en alkometertest gav udslag for, at han havde en promille langt over den lovlige grænse på 0,5.

Betjentene fattede ligeledes mistanke til, at han var påvirket af narkotika, da han svedte kraftigt, tydeligvis var nervøs og havde blanke øjne.

Bilens motor var varm, og nøglen sad i tændingen ved patruljens ankomst.

Ved opslag i politiets IT-systemer kunne betjentene desuden konstatere, at manden ikke havde gældende førerret til personbil.

Den formodede indbrudstyv blev derfor sigtet og anholdt for narkopåvirket kørsel, spirituskørsel og kørsel uden førerret.

Vidner udpegede indbrudstyven

Syv vidner ankom derefter til stedet, hvor bilen holdt parkeret, for at se, om den berusede mand var identisk med indbrudstyven.

Og ganske rigtigt, den 29-årige mand blev genkendt som værende indbrudstyven.

Han blev derfor sigtet for indbrudsforsøget.

I forbindelse med ransagning af bilen fandt betjentene en boltsaks på bagsædet, som formodentlig blev brugt til at klippe låsen til forurettedes garage over.

Indbrudstyven nåede tilsyneladende ikke at stjæle noget i forbindelse med indbruddet takket være anmelders årvågenhed og snarrådige handleevne.

Alt i alt blev den 29-årige mand sigtet for:
Forsøg på indbrudstyveri
Spirituskørsel
Narkopåvirket kørsel
Kørsel uden førerret
At have forvoldt fare for liv eller førlighed

Den sigtede kan nu se frem til et retsligt efterspil.

Politiet kommer i den forbindelse med en opfordring på, hvordan man undgår indbrud:

Forebyg indbrud i dit nabolag med Nabohjælps app.

Nabohjælp er en effektiv og nem måde at forebygge indbrud i dit nabolag – som samtidig styrker det gode fællesskab blandt dig og dine naboer. Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her: Download i App Store Download i Google Play