Nye detaljer om flugten afsløret i dokumentar: Peter Madsen kunne bygge hvad som helst i fængslet

09/12/2020 15:06

|

Lukas Jepsen

Foto: Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

Skal en morddømt og yders kreativ opfinder have alverdens redskaber til rådighed i fængslet?

Det må være et spørgsmål der er op til politisk debat, og i så fald må man håbe at de givne politikere vil lytte en gang eller to, til hvad Peter Madsen har at sige i programmet ”Peter Madsens flugt”.

Flugten der fandt sted den 20. oktober blev en begivenhed der blev diskuteret i voldsom grad i hele landet.

Ikke mindst fordi Madsen, og hele hans drabssag skabte kæmpe opmærksomhed, både i Danmark og internationalt, men også fordi det er forholdsvist sjældent, at kriminelles flygt forsøg rent faktisk fører dem til frihed.

Friheden blev dog en kortvarig fornøjelse, da opfinderen allerede et par timer efter var i politiets varetægt igen.

Der er siden blev spekuleret meget i hvordan det kunne lade sig gøre, at Madsen kunne bryde ud.

Kunne lave hvad som helst i fængslet

Senere er det kommet frem at han truede med et falskt bombebælte og derudover tog en psykolog som gidsel, men i Kanal 5-programmet der bliver sent onsdag aften, deler Madsen informationer, der måske kunne være medvirkende til sin flugt.

” Du vil ikke tro det, hvis du så det færdige resultat. Jeg kan selv stå og sige, det er løgn, det her, det kan ikke lade sig gøre. Men det kan lade sig gøre. Det er simpelthen sådan, at hvis du giver mig en knækket skruetrækker og en bøjet murerske og kigger væk i fem minutter, så har jeg lavet en jetmotor ud af det,”

Sådan siger Madsen i programmet hvor det fremgår, at han havde fri adgang til et værksted i fængslet, hvor han angiveligt har produceret hjælpemidler til sin flugt.