Kolde kontanter blev 'varme'

01/03/2022 15:02

|

Christina Hansen

Foto. Shutterstock

Mest læste i dag

Klokken 14.58 henvendte en 32-årig mand fra Kalundborg sig personligt på politistationen i Kalundborg medbringende nogle kontanter, som han gerne ville aflevere.

Samtidig havde en 61-årig mand også fra Kalundborg også henvendt sig personligt på politistationen for at anmelde et tyveri.

Politiet fik klarlagt, at de to mænd faktisk var parter i samme sag, idet den 61-årige tidligere på dagen havde hævet nogle kontanter i en pengeautomat i Kalundborg.

Desværre glemte han at få pengene med sig, da han havde fået sit hævekort retur fra automaten.


Da den 61-årige opdagede forglemmelsen, havde han bagefter konstateret, at pengene var forsvundet fra pengeautomaten, hvorfor han underrettede sit pengeinstitut om forglemmelsen.

Den 32-årig mand havde også været kunde i samme pengeautomat, men efter den 61-åriges forglemmelse.

Han havde set pengene, som han havde taget til sig, inden han selv hævede penge på sin egen konto.

Efter den 61-åriges henvendelse i banken var den 32-årige blevet spurgt af pengeinstituttet, om han kendte noget til sagen, hvilket han indledningsvist havde afslået.

Ved nærmere eftertanke havde han dog følt pengene ”brænde” i lommen, hvorfor han havde henvendt sig på politistationen for at aflevere dem.

Politiet foranstaltede et møde mellem de to parter, så den 61-årige kunne få sine penge, og politiet valgte i samme anledning at sigte den 32-årige for tyveri.

Anklagemyndigheden skal nu se nærmere på detaljerne i sagen og derefter afgøre, hvad der videre skal ske i anledning af sigtelsen mod den 32-årige.