Fund af pistol: Nu er der nyt

17/09/2021 09:35

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

30-årig idømt fængsel efter pistolfund

Under en ransagning i marts af en 30-årig mands lejlighed i Randers fandt politiet en pistol, patroner og flere poser med stoffer. Torsdag blev han idømt fængsel i to år og fire måneder.

Det var i forbindelse efterforskningen i en anden sag om euforiserende stoffer, at den 30-åriges navn dukkede op, og politiet besluttede derfor at foretage ransagning af hans hjem i Randers NØ.

Gemt i lejligheden lå en pistol med tilhørende magasin og ved siden af lå otte patroner. Derudover fandt betjentene både poser med amfetamin, skunk og hash. En efterfølgende undersøgelse af den 30-åriges mobiltelefon viste sms-korrespondancer, der indikerede, at han solgte af stofferne.

Skærpende omstændigheder

Den 30-årige blev anholdt på stedet og dagen efter varetægtsfængslet, og torsdag blev han så dømt for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder. Desuden blev han dømt for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videreoverdragelse.

”Retten lagde vægt på, at den 30-årige var en del af et narkomiljø, hvor der er risiko for, at der bliver anvendt våben, og derfor var det ekstra skærpende, at han havde en pistol med dertilhørende patroner liggende i hjemmet klar til brug, ” siger senioranklager Jakob Beyer.

Den 30-årige forklarede, at han havde købt pistolen for nogle år tilbage for at beskytte sig selv. Han erkendte også besiddelsen af stoffer, men nægtede at have haft til hensigt at sælge af dem. Han modtog dommen.