Ældre kvinde udsat for bedrageri

17/03/2022 13:37

|

Christina Hansen

Mest læste i dag

En ældre kvinde fra Helsinge anmeldte onsdag klokken 16.48, at hun tidligere på dagen var blevet ringet op af en person, som oplyste, a han var ansat i kvindens bank, og at han kunne se, at nogle uretmæssigt havde fået adgang til hendes konto.

Han bad hende derfor om at udlevere sit hævekort til en person fra banken, som ville dukke op på hendes adresse i området nær Rema1000 senere på dagen.

Klokken 13.30 dukkede en mand op, og kvinden udleverede sit hævekort til ham. De blev efterfølgende hævet et større kontantbeløb, inden kvindens kort blev spærret.

Nordsjællands Politi gør opmærksom på, at banker ikke benytter sig af sådanne fremgangsmåder. Er man i tvivl om, hvorvidt en person reelt er ansat i den oplyste virksomhed, kan man bede om personens navn og derefter ringe til det specifikke ansættelsessted for at få dette be- eller afkræftet.

Her er det vigtigt, at man som borger selv finder hovedtelefonnummeret til den pågældende virksomhed og ikke ringer tilbage til det nummer, som personen ringer fra eller oplyser.