27-årig dræbt: Nu melder politiet om nyt

21/12/2021 09:58

|

Christina Hansen

Foto: Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

Københavns Politi har mandag anholdt to mænd, begge på 20 år, og sigtet dem for medvirken til drab, drabsforsøg og våbenbesiddelse.

Begge fremstilles i grundlovsforhør tirsdag.

To mænd blev mandag formiddag anholdt af Københavns Politi og sigtet for at have spillet en afgørende rolle i drabet på en 27-årig mand ved Nørrebrogade torsdag den 2. december. De er sigtet for medvirken til drab, drabsforsøg og våbenbesiddelse. Samtidig ransagede politiet tre lokationer. 

De to mænd bliver fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret tirsdag den 21. december. Af hensyn til den fortsatte efterforskning vil Københavns Politi begære om lukkede døre ved grundlovsforhøret. 

Den 27-årige blev dræbt af skud ved hjørnet af Sorgenfrigade og Nørrebrogade tirsdag den 2. december om eftermiddagen. Få timer efter blev to mænd anholdt og sigtet for drabet – de sidder begge stadig varetægtsfængslet. 

Efterfølgende har der været en række skyderier i Storkøbenhavn og Malmø, hvor politiet nu efterforsker en mulig sammenhæng. 

”Vi fortsætter vores intensive efterforskning for at få stillet alle ansvarlige for den seneste tids skyderier til ansvar. Samtidig gennemfører nærpolitiet sammen med flere samarbejdspartnere i det kommunale regi en omfattende indsats gennem det forebyggende arbejde for at få lagt låg på konflikterne,” siger ledende politiinspektør og leder af Efterforskningsenheden i Københavns Politi, Poul Kjeldsen. 

Københavns Politi indførte den 3. december visitationszoner to steder i byen foreløbig frem til den 4. januar klokken 18.00. Se mere her

Tirsdag den 7. december indførte Københavns Politi ligeledes strafskærpende zoner foreløbig frem til den 21. december klokken 16.00. Se mere her