Efter Menys handling udtaler Mai Manniche: 'Jeg dropper mine daglige indkøb'.

31/08/2023 09:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Mai Manniche er færdig med at handle i Meny.

Mest læste i dag

Ugen markere Pride i København, og ILLUM agerer som en stolt sponsor af begivenheden. Som en solid støtte, tilbyder Meny Illum en generøs rabat på ti procent for indkøb i deres butik, men denne rabat gælder kun for de kunder, der bærer et armbånd med det farverige regnbuemønster, som symboliserer Pride.

Efter at have annonceret dette initiativ på deres Facebook-side, har Meny Illum desværre oplevet en storm af negativ respons. Flere individer føler sig utilfredse med det, de opfatter som en form for forskelsbehandling i supermarkedets tilgang. Blandt de kritiske stemmer er smykkedesigneren Mai Manniche.

Instagram har Mai Manniche netop delt et opslag, hvor hun udtrykker sin beslutning om at stoppe sine indkøb hos Meny.

"Jeg har altid haft en positiv oplevelse med at handle hos Meny Danmark, men nu føler jeg, at de går for langt ved at 'pinkwashe' og give 10% rabat til alle med pride-armbånd hele denne uge!!" indleder hun sit Instagram-opslag og fortsætter:

"Kommer der også en uge dedikeret til kvinder for at belyse den fortsatte ulighed? En uge med 10% rabat til dem, der har været udsat for vold? En uge med 10% rabat til...? Udfyld venligst selv - for hvis lgbt får 10%, hvorfor så ikke alle andre udsatte grupper?! Jeg har truffet beslutningen om ikke længere at støtte initiativer af denne art, som synes at have udelukkende kommercielle motiver."

Hun har ledsaget opslaget med følgende hashtags: #ligestilling #StopPinkwashing.