Amalie Szigethy tager debatten: Derfor skal hendes datter i børnehave

13/01/2021 11:28

|

Lukas Jepsen

FLINDT MOGEN/polfoto

Mest læste i dag

Den kendte reality-stjerne er blevet centrum i en debat om hvorvidt forældre skal sende deres børn i institution, eller holde dem hjemme grundet corona og Amalie tager gerne debatten.

Det har ganske givet været et tema i rigtig mange danske børnefamilier, hvorvidt børnene skal i børnehave eller ej. Anbefalingen fra regerings side lyder at arbejde man hjemme bør man også holde børnene hjemme, hvis det overhovedet er muligt.

Det har Amalie Szigethy valgt ikke at gøre, og efter hun delte den beslutning på sin Instagramprofil er hun havnet i orkanens øje.

”Hele sidste uge holdte vi “fri” grundet de nye restriktioner. Jeg holdte godt ud med en nyfødt og min José på den anden side, men i dag måtte jeg have et par timer fri, så jeg kunne fokusere 100% på min lille Hannah. Jeg ville ønske, jeg kunne være en blæksprutte med alle de arme, så jeg kunne klare hele verdenssituationen, men det kan jeg bare ikke,” – Stod der i opslaget.

Opslaget har fået hundredvis af kommentarer, både støttende og yderst kritiske. Faktisk har det ene opslag fra Amalie skabt så meget debat, at hun blev inviteret ind i DR´s Aftenshowet, for at diskutere sin beslutning.

”Jeg ville gerne have det ud, så andre mødre ikke skal føle skam over at sende deres børn i vuggestue eller børnehave, men efter de her kommentarer har jeg fået mere skam. Kommentarerne skaber fokus på min lille Josephine, og det var jo slet ikke det, jeg ville, så der er en masse tanker og følelser,” – Siger hun og fortsætter:

”Det her var bare et par timer, og det var for at jeg kunne få noget fornyet energi, og Josephine kunne komme ud og blive aktiveret. Folk skriver til mig, som om jeg sender hende afsted hver dag,”

Den skam Amalie beskriver bør hun ikke føle, det mener formand i Forældrenes Landsorganisation, der ligeledes gæstede Aftenshowet:

”Dagtilbuddene er åbne, og det vurderer sundhedsmyndighederne, at de godt kan være, og det kan de være uden smitten stiger, så alle forældre skal kunne aflevere deres børn i dagtilbud hver dag uden at have dårlig samvittighed. Du skal ikke gå derhjemme og føle dig stresset, så skal de afsted,”