Hvad stewardesser lægger mærke til, når passagererne går om bord på flyet

03/05/2024 17:45

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Hvis du tror, at kabinepersonalet ikke er opmærksomme, når passagererne går om bord, så tro om igen. Der er flere træk, som de bemærker, når passagererne træder ind i flyet. Læs mere om det her.

Mest læste i dag

Som udgangspunkt er de venlige, modtager os med et smil og hjælper os med at finde vores plads. Dette er det første indtryk, vi får af en stewardesse, når vi går om bord på flyet. Men de er meget opmærksomme på flere vigtige tegn fra passagererne.

På webstedet Quora blev det følgende spørgsmål stillet: "Hvad lægger stewardesser mærke til hos passagerer, når de går om bord på flyet?" Her er nogle af svarene:

Påvirket af alkohol

Ifølge Sjaak Schulteis, der har været stewardesse i 30 år, kan berusede passagerer blive nægtet adgang til flyet.

"Hvis en passager går om bord beruset eller påvirket af stoffer, kan det ske, at vedkommende bliver nægtet at flyve. Førstehåndsindtrykket er næsten altid rigtigt, og vi kan afvise passagerer, der er en risiko for flyets sikkerhed. Indtil videre har jeg afvist fire passagerer med støtte fra andre. Alle var berusede passagerer," svarede stewardessen.

Musklerne tæller

Stærke, muskuløse og sunde personer kan lettere fange stewardessernes opmærksomhed.

"Jeg betragter denne person som en ressource. I tilfælde af et angreb under flyvningen er det personer, jeg kan henvende mig til. Hvis der opstår en anspændt situation, henvender jeg mig diskret til en af disse passagerer og spørger, om de ville være villige til at hjælpe os, hvis det er nødvendigt," skrev  Janice Bridger, der har været stewardesse i 27 år.

"Det kan være hjælp til at pacificere en rasende passager. Vi håber, det aldrig sker, men vi er forberedt på disse scenarier.

Kolleger

En anden type passager, der tiltrækker opmærksomhed, er dem, der tidligere har arbejdet eller arbejder i luftfartsbranchen.

"De er trænet til at handle i nødsituationer. De kender det medicinske og mekaniske osv. De ved, hvordan man håndterer situationer, og er klar til at 'træde til', hvis det er nødvendigt. De er en værdifuld ressource for mig, og derfor kan jeg godt lide at vide, hvor de sidder," sagde Janice Bridger.

Tegn på alvorlig sygdom

Passagerer, der viser tegn på smitsomme sygdomme eller er alvorligt syge, kan også blive forhindret i at flyve.

"Vi er i et lukket rum, så hvis en person er syg, er det ikke retfærdigt, at de kan smitte andre," sagde stewardessen Amar Rama og påpegede, at det er bedre for alle, at alvorlige sundhedsproblemer bliver på jorden.

"På et tidspunkt så jeg en kvinde få et hjerteanfald i boardingområdet. Jeg var taknemmelig for, at det skete på jorden og ikke under flyvningen. Stewardesser er uddannet til førstehjælp, men kan ikke stille diagnoser og har ikke en medicinsk uddannelse."

Angst og frygt

Det er velkendt, at frygt for at flyve er en fobi, der rammer mange mennesker. Når angsten bliver synlig, fokuserer stewardesserne ofte på de mest desperate ansigter 'for at give et ord med på vejen og opmuntre,' nævnte Janice Bridger.

Særlige behov

Passagerer med særlige behov fortjener ekstra opmærksomhed fra personalet. Både i form af mere assistance under flyvningen og at sikre en komfortabel plads, men også i tilfælde af nødsituationer.

"Hvis noget sker, vil jeg sikre, at ingen bliver efterladt," skrev Amar Rama.

Intet ulovligt

Der er altid nogen, der forsøger at omgå sikkerhedsregler og anbefalinger. Det betyder, at de forsøger at få ulovlige ting med om bord på flyet.

"Jeg har fanget folk, der forsøger at tage kæledyr med i håndbagagen eller tage flasker med alkohol med for at drikke om bord på flyet. Det er muligt at tage forseglede flasker købt i lufthavnen med, men du må ikke drikke dem på flyet," forklarede Janice Bridger.

"Jeg skal være opmærksom. Det gemmer sig alt sammen bag min venlige og imødekommende facade," konkluderede hun.