Disse 7 destinationer er perfekte til en lille weekendferie i Europa

03/07/2024 20:44

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Efteråret er den perfekte sæson til at planlægge en lille tur. Hvis du vil rejse, men mangler idéer, finder du her 7 destinationer til en lille weekend i Europa.

Mest læste i dag

Hvorfor rejse til den anden ende af verden, når det er muligt at tage en lille smuttur i Europa. Ud over at være fantastiske, er europæiske destinationer meget praktiske. Rejsen kan ofte foretages med tog, hvilket er billigt, bæredygtigt og fleksibelt.

Her finder du en række destinationer i både Tyskland, Østrig, Italien og Frankrig, som alle hurtigt og komfortabelt kan nås fra Danmark.

1. Colmar i Frankrig - den lille Venedig

Alsace er tæt på og en fornøjelse for øjne og smagsløg. Strasbourg er populært, men den charmerende lillesøster Colmar har også meget at tilbyde. For at opleve byens ægte atmosfære, bør du gå en tur i de charmerende gader i garver-kvarteret, hvor du kan beundre de imponerende bindingsværkshuse.

Du kan også købe ind på det smukt restaurerede marked eller tag en pause i en af de hyggelige bistroer. Vores favorit: kvarteret 'Petite Venise', som er virkelig besøg værd.

2. Mod Schwarzwald i Tyskland

Schwarzwald er en ideel destination til korte ferier fulde af højdepunkter. Feldberg, som når næsten 1.500 meter, tilbyder en udsigt helt til Alperne. Man kan også tage trætopstien nær Bad Wildbad, der strækker sig 1,2 kilometer i 20 meters højde.

Denne ferieregion ved Rhinen er et sandt wellness-eldorado med mange kurbade og spaer, som Balinea Thermen i Bad Bellingen eller Vital Therme i Bad Wildbad.

3. Natur, shopping og luksus ved Comosøen i Italien

Comosøen er en perle i Lombardiets bjergregion i Norditalien. Det storslåede landskab med skove, citronplantager og luksuriøse villaer giver ideelle vandremuligheder. En af de smukkeste ruter, selvom den er lidt stejl, fører fra Brunate til Torno.

De, der ikke frygter en lille omvej, kan nyde en fantastisk udsigt over søen ved at tage en afstikker til Monte Boletto (over 1200 meter). Ved ankomst til Torno vil de smalle gader i den gamle bydel og de charmerende caféer belønne dig.

4. Salzburg i Østrig: Europas smukkeste barokby

Salzburg er en af de smukkeste barokbyer i Europa, der byder på en unik blanding af natur og elegant arkitektur. Denne menneskelige og grønne by tilbyder et fascinerende mix af slotte, smalle gader og store pladser.

Volksgarten ved Salzach-floden i byens hjerte er en stor park, hvor besøgende kan tilbringe tid sammen og slappe af i de store grønne områder.

5. Ligurien i Italien byder på ren nydelse

På mindre end fem timer når du Genova, som er meget mere end blot en havneby. Genova har Italiens næststørste gamle bydel efter Venedig, der også er på UNESCOs verdensarvsliste. De middelalderlige, smalle gader er flankeret af paladser, der fortæller om en rig fortid.

Lad dig opsluge af den unikke dolce vita-stemning. Det mest imponerende palæ er Palazzo San Giorgio i den gamle havn, som tidligere fungerede som fængsel.

Genova er kendt for sine kulinariske lækkerier: pesto genovese og focaccia i alle former vil glæde dig hele dit ophold. Hvis du vil prøve den mest typiske genovesiske ret, kan du bestille løgkager med en kop kaffe.

6. Besøg Fribourg i Tyskland

Den Schwarzwald (kagen) og de traditionelle kukure, der fremstilles her.. Vi har alle haft kontakt med denne idylliske region. Schwarzwald ligger lige nord for den schweiziske grænse. Den højeste og største bjergkæde i Tyskland ligger i det sydvestlige Baden-Württemberg.

Området strækker sig fra Lörrach til Karlsruhe og huser byer som Baden-Baden, som er kendt for sine termiske bade, Calw, Hermann Hesses fødeby, og Freiburg im Breisgau. Den solrige by er indgangen til Schwarzwald og det perfekte udgangspunkt for vandre- og cykelture.

De bilfri gader i den gamle by med de berømte 'Bächle' (vandrender) samt katedralen er byens vartegn.

7. Dijon i Frankrig har højdepunkterne i Bourgogne

Den tidligere hovedstad i Bourgogne, Dijon, ligger i Côte-d'Or-regionen. Byen har givet navn til den berømte Dijonsennep, der laves med druemost i stedet for eddike. Ud over fremragende mad finder du imponerende arkitektur i Dijon. 

Hertugernes Palads, der er kendt for at huse Kunstmuseet siden 1787, er særligt smukt. De flotte bindingsværkshuse i den gamle by, basilikaen i Paray-le-Monial og det originale Hospice de l'Hôtel-Dieu er også værd at besøge.