Sådan får du en myggestik til at holde op med at klø, ifølge videnskaben

15/05/2024 15:41

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Der findes et genialt trick, der får myggestik til at stoppe med at klø. Brug dette trick hver gang en myg stikker dig, så du hurtigt kan få det til at stoppe med at klø.

Mest læste i dag

Sommeren er myggenes sæson. Især hvis de kan lide din blodtype, den duft du har, eller din kropstemperatur. Hvis en eller flere dele af dette er tilfældet for dig, så er det meget sandsynligt, at myg kommer til at stikke dig uden nåde.

Hvis du ikke formår at holde dem væk fra dig, og det allerede er for sent, er der et ideelt trick, der får myggestik til at holde op med at klø én gang for alle.

Det drejer sig om en teknik understøttet af videnskabelige studier, og som er meget let at anvende. Kløen vil forsvinde ved at anvende varme på det ramte område. Det afslørede Eloy Sanz, forsker og professor i energiteknik ved Universidad Rey Juan Carlos, tidligere på det sociale medie X.

Forskeren forklarede, at den brændende fornemmelse fra et myggestik forsvinder ved at opvarme området til ca. 50 °C. Stikket fra myggen svier som en reaktion fra kroppen på de proteiner, de sprøjter ind via deres spyt, som vist i forskning på området.

"Generelt er myggestik harmløse, men i mange tilfælde kan de blive et overførselsmiddel for patogener og udløse uønskede immunreaktioner i værten. Det er en respons forårsaget af proteinerne fundet i insekternes spyt, der er en kompleks blanding af stoffer sekreteret af spyt-kirtlerne," lød det i undersøgelsen.

Sådan får du et myggestik til at stoppe med at klø

Det er meget nemt at gøre. For at kunne påføre tilstrækkelig varme på området, skal du opvarme en pose med frø i mikrobølgeovnen eller en form for metalbestik i vandbad og dernæst påføre det på området i nogle sekunder. Alternativt kan du anvende varmen fra en hårtørrer eller endda bruge en varmepude.

Det, der sker, er, at varmen får proteinerne til at denaturere, og kløen forsvinder. Mere skal der faktisk ikke til, hvilket er med til at understrege, at der er tale om et intet mindre end genialt trick.

Hvis du om sommeren spiser meget ost, øl og andre fermenterede fødevarer, har en høj kropstemperatur, blodtype 0 eller anvender cremer, der indeholder alfahydroxysyrer, vil du være mere attraktiv for myggene.