Giftig lille gavtyv: Kan give smertefuld erektion i flere timer

09/05/2023 10:21

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Denne lille bille skal du have respekt for. Giften fra billen kan nemlig i helt særlige tilfælde dræbe en voksen person. Ligesom giften også har ry for at kunne give en smertefuld erektion, der varer i timevis.

Mest læste i dag

I Tyskland har man allerede spærret en skolegård af, fordi den lille gavtyv kravlede rundt på skolens grund og skabte utryghed.

Oliebillens gift kan nemlig skabe store problemer, og den er fem gange så giftig som en hugorms.

Der findes flere forskellige arter af oliebillen. Den er kendt for evnen til at udskille en ildelugtende og lokalirriterende giftig væske, der har ry for at kunne bruges som potensmiddel. Det anbefales dog ikke, at man finder oliebiller og slikker på dem, hvis man har problemer med potensen.

Ifølge rygterne skaber giften en timelang og smertefuld erektion, som ikke anbefales til nogen. Til trods for, at giften stadigvæk bliver solgt i nogle af verdens lande som naturens viagra, er der sket dødsfald i forbindelse med indtagelse.

Mens oliebiller kan være farlige for mennesker at indtage, spiller de en vigtig rolle i økosystemet. De bidrager til nedbrydningen af organisk materiale og hjælper med at opretholde jordens sundhed.

I Danmark kan man finde fire forskellige arter af oliebiller, nemlig blå oliebille, sort oliebille, grøn oliebille og korthalset oliebille. Mens de to første arter er relativt almindelige, er de to sidstnævnte sjældne.

Hvis du ser en oliebille, så lad den være. Der er ingen grund til at friste skæbnen, man ved aldrig, hvad der vil ske, hvis du kommer i kontakt med giften.