Virksomhed smed 12.000 tons appelsinskræller ud på en mark: Resultatet 16 år senere overrasker alle

02/08/2023 12:44

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
De 12.000 tons appelsinskræller har forvandlet alt.

Mest læste i dag

Verden over er skove i brand for at give plads til andre industrier, som f.eks. palmeolieindustrien.

Samtidig forsøger mange at tage bedre vare på naturen og klimaet, herunder Daniel Janzen og Winnie Hallwachs fra Princeton University. I slutningen af 1990'erne indgik de en bemærkelsesværdig aftale, der i dag har resulteret i noget helt fantastisk.

De indgik en aftale med en costaricansk appelsinjuiceproducent, der donerede noget af deres jord, som endnu ikke var fuldstændig ryddet, til et fredet område. Som kompensation kunne appelsinjuiceproducenten nu bruge jorden som losseplads for de mange tons appelsinskræller, de smed ud hvert år.

Det utrolige resultat kan ses i Facebook-opslaget nederst i artiklen.

Vanvittigt resultat

En vanvittig mængde på hele 12.000 tons appelsinskræller endte på dette jordstykke. Det skabte et helt unikt resultat. 16 år senere kommer overraskelsen - området er totalt forandret. Daniel og Winnie havde i sin tid placeret et skilt på jorden som referencepunkt, men da de vendte tilbage efter 16 år, var skiltet ikke at finde. Det var blevet opslugt af en vild, grøn bevoksning.

Området var blevet fuldstændig omdannet. Gennem de 16 år havde det forvandlet sig til en frodig, grøn og tæt bevokset lund, og mange nye dyrearter havde bosat sig der.

Eksperimentets succes har inspireret de to forskere til at iværksætte flere lignende projekter for at beskytte naturen og klimaet.

Nedenfor kan du se den fantastiske udvikling i området.