Viral 2 Euro-mønt udfordrer dine øjne: Kan du se hvorfor?

04/07/2023 11:21

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Viralt billede af 2 Euro-mønt - Er det en tilfældighed eller en uventet illusion?

Mest læste i dag

I begyndelsen af 2000-tallet blev euroen indført som en ny valuta i flere europæiske lande, og siden da er den blevet adopteret af endnu flere lande.

De fleste danskere har stiftet bekendtskab med euroen på en eller anden måde, men det er sandsynligvis de færreste, der har undersøgt valutaen grundigt.

For nogle dage siden blev et billede af en 2-euromønt viral på et stort internetforum, og når folk først har set mønten, kan de ikke undgå at lægge mærke til det igen.

Sverige og Finland ligner noget andet...

Grunden til at billedet er sjovt, er at hvis man ser nærmere på mønten, især området omkring Sverige og Finland, får deres lande dem til at se ret komiske ud, da Norge ikke er medtaget på mønten.

Man behøver ikke megen fantasi for at se, at kombinationen af Sverige og Finland på kanten af mønten faktisk ligner et mandligt kønsorgan med tilhørende testikler.

Hvis du ikke tror os, så tag et kig igen.

Nyt design på mønterne

Årsagen til at Sverige og Finland ser så uheldige ud på mønten, er, at kun EU-landene og ikke alle europæiske lande er repræsenteret på mønten.

Dog er der sidenhen blevet lavet nye mønter, hvor euro-mønten inkluderer alle europæiske lande og ikke kun EU-landene. Dermed er Norge også med på mønten, og det retter op på det uheldige billede, der fik Sverige og Finland til at ligne det mandlige kønsorgan.

De tidligere mønter er dog stadig fuldt funktionelle, så hold øje med din næste 2-euromønt, når du får den i hånden.