Transkønnet mand i frustration mod sygeplejersker efter fødsel: Stop med at kalde mig det

09/07/2023 06:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Transkønnet mand, der fødte sit eget barn, frustreret over gentagne henvendelser som 'mor' fra sygeplejerskerne

Mest læste i dag

Ikke alle, der føder et barn, er en 'mor'. Det ønsker en transkønnet mand, at læger og sygeplejersker forstår.

I oktober 2020 gennemgik den 37-årige Bennett Kaspar-Williams et kejsersnit og fødte en sund dreng. Han delte denne oplevelse med sin mand, Malik.

Bennett var imidlertid meget irriteret over, at personalet på hospitalet konstant kaldte ham 'mor' under hans indlæggelse i forbindelse med fødslen. Det rapporterede News.com.au.

Foto: Instagram

"Det er umuligt at vide, om man kan få børn, før man prøver. At have en livmoder betyder ikke automatisk, at man kan blive gravid," sagde Bennett, der begyndte sin kønsskifteproces i 2014.

"Derfor er det så vigtigt, at vi holder op med at definere 'kvindelighed' i relation til 'moderskab'. Det er en falsk antagelse, at alle kvinder kan blive mødre, at alle mødre bærer deres børn, eller at alle mennesker, der bærer børn, er mødre."

Bennett erkendte sin transkønnethed i 2011, men begyndte først sin kønsskifteproces i 2014, hvilket inkluderede en operation, der kostede mere end 30.000 kr. Operationen fokuserede kun på den øvre del af kroppen og ikke den nedre del.

"Det var virkelig befriende. Jeg kunne aldrig have forudset, hvor lettet jeg ville føle mig efter at få dem fjernet. Det var en stor byrde, der blev løftet fra mine skuldre," sagde han om operationen, hvor hans bryster blev fjernet.

Foto: Instagram

Han påpegede, at processen med at prøve at blive gravid og være gravid ikke udgjorde en udfordring for hans kønsidentitet. Den eneste bekymring eller irritation vedrørte sundhedspersonalets konstante antagelser om hans køn.

"Det eneste, der gjorde mig dysforisk under min graviditet, var, at de fejlvurderede mig, når jeg modtog lægehjælp i forbindelse med graviditeten," sagde han.

"Graviditetsindustrien - og ja, jeg bruger ordet 'industrien', fordi hele det amerikanske system for graviditetspleje er centreret om at sælge ideen om 'moderskab' - er så fokuseret på køn, at man undgår fejlvurderinger."

Trods hans fuldskæg, flade bryst og 'mandlige' kønsangivelse på hans dokumenter kunne folk ikke lade være med at kalde ham mor eller frue, påpegede han.

Foto: Instagram

I dag er det en stor kilde til stolthed for ham, at han både er far og den person, der har skabt sit eget barn.

"At kunne sige, at jeg er en far, der skabte mit eget barn, er en utrolig stærk følelse," udtrykte han.

"For min søn er det det mest naturlige og normale at have en 'Dada' og en 'Papa'. Og når han bliver gammel nok, vil han også lære, at hans 'Dada' var den, der bar ham og tog sig af ham, så han kunne komme til denne verden.