Så på naboens mur - så opdagede han noget, der gjorde ham rasende

19/08/2023 09:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En mand bosat i Sydney oplever en tilværelse, der minder om Big Brother-formatet, dog uden nogen udsigt til belønning.

Mest læste i dag

En mand blev dybt overrasket, da han opdagede, at naboen havde valgt at installere overvågningskameraer, som ikke kun var rettet direkte ind i hans badeværelse, men også mod vinduerne i andre rum i huset.

Lejeren af ejendommen i Sydney, Australien, sammen med sin kone og børn, blev fuldstændig forvirret og stillede spørgsmålstegn ved, hvordan det kunne være juridisk acceptabelt at trænge så ekstremt ind i hans privatliv.

Filmet i badet?

I en ny TikTok-video delte manden en klip fra sit brusebad, hvor det tydeligt kunne ses, at to sikkerhedskameraer var monteret på nabohusets side og pegede direkte ind i badeværelset.

Han kommenterede: "Dette er altså bruseren. Fortæl mig, hvordan det kan være lovligt. Jeg vil virkelig gerne vide det. Og dette er blot et af vinduerne. Der er faktisk flere vinduer på denne side."

Senere viste manden kameraerne, der var rettet mod vinduerne i husets stueetage, herunder badeværelset, køkkenet og dagligstuen. Han tilføjede: "Der er i alt fire vinduer." Udover at filme gennem vinduerne dækker kameraerne også ydersiden af hans hus.

Ren Big Brother

I en anden video udtrykte han, at hans ret til privatliv føltes "overtrådt" og bemærkede, at han næsten følte, han var blevet en del af Big Brother-huset.

Ifølge Mirror angav han, at han havde kontaktet det lokale politi, som fortalte ham, at det var juridisk acceptabelt i New South Wales, og at naboen tilsyneladende ikke overtrådte loven. Han tilføjede, at kommunen også havde meddelt, at de ikke kunne intervenere.

"Dette er en sag for civile domstole, og hun begår ikke nogen lovovertrædelse. Politiet har også sagt, at de ikke kan gribe ind," forklarede manden opgivende og bemærkede, at han var nødt til at konsultere en advokat.

Konstant klagesang

På spørgsmålet om han havde talt med naboen, svarede manden: "Jeg kan ikke tale med dem. De insisterer på, at jeg skal forlade deres ejendom."

I en senere video afslørede manden, at naboen var flyttet ind for to eller tre år siden, efter at han selv var flyttet ind. Han tilføjede: "Hun er kommet ind og har konstant klaget de seneste to til tre år."

"Jeg taler om klager som affaldsbeholdere, der er for tæt på hendes indkørsel, støj fra klimaanlægget, jeg lod mine affaldsbeholdere stå udenfor for længe, og tilsyneladende har jeg underudlejet," sagde han.

Over stregen

Men det handlede ikke kun om hans opførsel; klagerne udviklede sig til også at inkludere hans børn: "Mine børn larmer for meget... mine børn er under tre år gamle. Hvad kan man forvente?" Beskrivelsen af naboen var af denne type, og sådan fortsatte det.

Kommentarerne under videoen udtrykte forvirring over mandens historie. En person skrev: "Jeg forstår ikke, hvordan det kan være acceptabelt! Den væg er din grænse, og kameraerne er på din side af grænsen. Jeg ville starte en kamp."

En anden tilføjede: "Dette er en krænkelse af privatlivets fred. Du burde dække kameraerne, kontakte politiet og tage sagen i retten. Ellers bør du få dem fjernet."