Lærer fyret af skolen: Efterlod en kæk farvelbesked til eleverne

26/09/2023 18:32

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Facebook
En underviser modtog en fyreseddel fra skolen – se hendes afskedssalut

Mest læste i dag

De fleste skoleelever støder på en underviser, der fremstår strengere end de andre. Nogle gange kan disse undervisere have en mere udfordrende tilgang til undervisning, hvilket kan virke skræmmende for nogle elever. Ikke desto mindre udviser de fleste undervisere stadig tålmodighed, professionalisme og empati. Et tilfælde blev rapporteret, hvor en underviser hævdede at være blevet afskediget på grund af sin strenge tilgang, hvilket efterlod hende forvirret.

Dette blev rapporteret af Mirror.co.uk.

Hendes forvirring opstod på grund af en tilsyneladende skoleregel, der forhindrede hende i at give elever karakterer under 50%. Som en erfaren underviser med 17 års erfaring var dette en regel, hun aldrig tidligere var stødt på. Da hun argumenterede imod denne regel, resulterede det i hendes afskedigelse.

Mrs. Tirado arbejdede på et gymnasium i Port St. Lucie, Florida, indtil hendes afskedigelse efter en diskussion med en skoleleder. Konflikten begyndte, da hun spurgte, hvordan hun skulle bedømme en opgave, hun aldrig havde modtaget fra eleverne. Ifølge skolens regler var det ikke tilladt for undervisere at give elever karakterer under 50%, selv hvis arbejdet var af lav kvalitet.

Mrs. Tirado gav hendes 8. klasse elever i samfundsfag to uger til at fuldføre et projekt, men ved slutningen af perioden havde flere elever ikke afleveret noget arbejde. Efter at have modtaget sin opsigelse uden officiel begrundelse, da hun stadig var i prøveperioden, efterlod hun en besked til sine elever som farvel.

Farvelbeskeden spærrede øjnene op

Beskeden lød som følger: "Farvel, børn. Mrs. Tirado elsker jer og ønsker jer det bedste i livet! Jeg er blevet fyret for at nægte at give jer 50% for ikke at have afleveret noget."

Hun delte denne farvelbesked på Facebook, og indlægget blev senere viral og fik mere end 2000 likes.

I kommentarfeltet under hendes opslag afslørede underviseren, at hun var nødt til at skrive beskeden på tavlen to gange, da skolens personale slettede den første gang. Hun tilføjede, at der ikke blev nævnt noget om denne karakterpolitik i hendes kontrakt, og hun svor at kontakte sin lokale lærerforening og en advokat for at "kæmpe imod dette".

Efter hendes afskedigelse udtalte en talsperson for skoledistriktet: "Mrs. Tirado blev fritaget fra sine opgaver som underviser, fordi hendes præstation blev anset for at være under standard, og hendes interaktioner med elever, personale og forældre manglede professionalisme og skabte en dårlig kultur på skolens campus."

Talspersonen bemærkede også, at skolens karakterpolitik ikke forhindrede en lærer i at indtaste et nul som karakter for arbejde, der ikke var blevet afleveret.

Foto: Facebook

Anklaget for overgreb

Senere blev der indledt en efterforskning af mulig fysisk mishandling, baseret på klager fra elever og forældre samt bekymringer fra kolleger om underviserens adfærd, som blev rapporteret af CBS12 News. Mrs. Tirado benægtede at have rørt en elev fysisk og sagde, at hun ikke havde set efterforskningsrapporten, før CBS12 News gjorde hende opmærksom på den. Efterforskningen hævdede, at hun ikke kun satte en elev i et strubetag, men også slog en anden elev, hvilket hun benægtede. Mrs. Tirado har siden hyret en advokat, og anklagerne mod hende bliver nu evalueret.