Kaffekop-testen ved jobsamtaler: Hvis de glemmer det, får de ikke jobbet, siger chefen

09/04/2024 19:43

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com
Det er næsten svært at tro på, at en enkelt kop kaffe kan afgøre, om man får sit drømmejob eller ej. Det har dog en stor betydning i it-virksomheden Xero, hvor ansøgerens reaktion afgører alt.

Mest læste i dag

Jobsamtaler er sjældent fornøjelige. Når man træder ind ad døren og giver hånden til sin potentielle kommende chef, ved man, at ens ord og handlinger i de næste minutter kan påvirke ens fremtid.

De færreste forestiller sig dog, at en beskeden kop kaffe rent faktisk kan have betydning for, om man bliver ansat i en virksomhed eller ej. Men det er tilfældet, hvis man ønsker at blive ansat hos den store it-virksomhed Xero i Australien.

Trent Innes, administrerende direktør for Xero, afslører i den populære forretningspodcast 'The Ventures', at han udfører en lille test med alle kandidater til en jobsamtale.

Testen er enkel og handler om, hvad der sker med den lille kop kaffe.

"Jeg tager altid kandidaterne med ned til et af vores køkkener, hvor de på en eller anden måde ender med at få noget at drikke," forklarer direktøren og fortsætter:

"Derefter vender vi tilbage og fortsætter samtalen, og det sidste, jeg lægger mærke til, er, hvad personen gør med den tomme kop. Tager de den med tilbage til køkkenet?" spørger Trent Innes.

Det afspejler ens attitude

Det kan virke mærkeligt, hvordan en samtale, der let kan vare en time eller mere, kan afgøres af en så lille detalje. Trent Innes mener dog, at det er meget logisk, fordi mennesker kan udvikle og tilegne sig forskellig viden og færdigheder, men holdningen er det vigtigste.

"Du kan udvikle færdigheder, skaffe dig viden og erfaring, men det hele kommer i sidste ende an på din attitude. Og den attitude, vi lægger vægt på, er 'Vask din kaffekop'," forklarer Trent Innes.

Han påpeger, at det er en del af virksomhedens kultur, hvor køkkenet altid er pletfrit og rent. Derfor handler hans kaffekop-test faktisk om at finde en person, der passer ind i Xeros kultur.

"Det handler i virkeligheden om at sikre, at personen virkelig vil passe ind i Xeros kultur og gøre de ting, som forventes," tilføjer han.

Hvad synes du om denne test? Er det en god måde at skille de passende kandidater ud fra de upassende, eller mener du ikke, at en "glemt" kaffekop kan have betydning for, om man passer ind?