Folk er overraskede: Pilot afslører, hvad der sker med afføringen, når du bruger flytoilettet

21/08/2023 08:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Har det nogensinde strejfet dig, hvad der sker med din afføring og urin, når du besøger toilettet på et fly, der svæver i luften?

Mest læste i dag

Mange har muligvis oplevet at besøge toilettet om bord på et tog, hvor afføringen blot falder ned på skinnerne under toget.

Dette kan have sket under en ferie i udlandet eller måske herhjemme, hvis man har nået en vis alder.

Dog er situationen heldigvis anderledes i dagens Danmark. Men hvordan ser det ud om bord på et fly?

En pilot har forklaret dette i en video, som har forundret adskillige TikTok-brugere.

Fækalier, urin og toiletpapir bliver ikke blot udløst i atmosfæren, når man besøger det lille toilet i 10 kilometers højde, som mange tilsyneladende tror.

Alt dette forbliver faktisk om bord på flyet.

Piloten ved navn Garrett har forklaret i en TikTok-video: "Når du er om bord på et fly og bruger toilettet, undrer du dig måske over, hvor det hele ender. Vidste du, at når du skylle ud på et flytoilet, bliver det faktisk ikke smidt ud over de mennesker, der befinder sig under dig?". Han fortsætter med at forklare, "Afføringen og urinen føres gennem rør til flyets forreste del, til forseglede rum, som jordpersonalet tømmer ved endestationen."

Garrett tilføjer, at en Boeing 747 kan rumme op til 1.200 liter spildevand om bord, hvilket svarer til mere end 1.000 toiletskylninger.

Hør hele Garretts forklaring herunder (artiklen fortsætter under videoen):

Videoen har allerede fået mere end fire millioner visninger og har trukket næsten 1.500 kommentarer, hvoraf de fleste udtrykker overraskelse over forklaringen.

Én TikTok-bruger skrev: "Siden jeg var barn, har jeg troet, at piloten skyllede det ud, når flyet var over vandet...".

Du kan se flere af Garretts videoer om fly og livet som pilot på TikTok, hvor han bruger @flywithgarrett som brugernavn og har næsten 500.000 følgere.