Far ramt af demens har glemt sin søns død: Det hans datter så gør, rører til tårer

18/09/2023 16:27

|

Sebastian Ilsøth

Foto: TikTok
For to år siden blev Scotts mentale helbred gradvist dårligere, og han fik diagnosen demens. På trods af sin unge alder på 57 år havde han allerede kæmpet med sygdommen. Dette fulgte efter den hjerteknusende tragedie med sin søn Davids død blot et år tidligere.

Mest læste i dag

I dag, som Scott når en alder af 59, har hans demens nået et stadium, hvor han simpelthen har glemt den tragiske begivenhed. Det, hans datter Bailey, der nu er 29 år gammel, har gjort siden da, når hendes far spørger om sin søn, har rørt utallige mennesker på TikTok.

For nylig delte den amerikanske kvinde en video (se nedenfor), der er blevet set af millioner af brugere. I klippet kan man se Scott sidde i sin lænestol og spørge sin datter om David.

Bailey filmer sig selv i selfie-format, mens hun nærmer sig sin far. Hun foreslår derefter at sende David en videobesked, hvilket Scott synes er en fantastisk idé. Med et smil kigger han ind i kameraet sammen med sin datter og siger: "Jeg elsker dig, makker."

Videoen har nu samlet mere end 1,2 millioner likes og tusindvis af kommentarer. Mange mennesker har erkendt, at de blev bevæget til tårer. Newsweek besluttede at tale med Bailey denne uge for at få mere at vide om historien.

"Dagligt spørger min far om sin søn," delte datteren, der tager sig af Scott, med det amerikanske magasin. "Min intention med at dele videoen var at belyse virkeligheden af denne sygdom og vise, at selv i de mest udfordrende og triste øjeblikke kan vi finde glæde og kærlighed," sagde TikTokeren.

Demenssygdommen hos hendes far har haft en stor indvirkning på hendes familie på forskellige måder. De har haft mulighed for at tilbringe tid sammen, som hun ikke havde som barn og ung, hvilket hun er dybt taknemmelig for, afslørede Bailey.

Til alle, der står over for en lignende situation, har Bailey endnu et råd: "Det vigtigste budskab, jeg har, er, 'Prøv ikke at håndtere dette alene'," sagde hun. "Sørg for at tage vare på dig selv. Du kan ikke tage sig af andre, medmindre du passer på dig selv først."