Robinson Ekspeditionen blev for kedelig: Så tog producerne sagen i egen hånd

05/11/2020 13:25

|

Lukas Jepsen

Foto: Nent Group

Mest læste i dag

Robinson blev for kedelig: Så tog producerne sagen i egen hånd

Efter at holdet bag Robinson mente deltagerne var blevet for kedelige, indførte de psykologiske spil og twists, der til tider var voldsomme.

I programmet ”Planken ud” på Viaplay, fortæller en af producerne bag Robinson, Jacob Juhl, nu hvordan man efter en sløj sæson af programmet i 2007, valgte at tage sagen i egen hånd, for at skubbe gang i deltagerne og gøre programmet mere interessant.

Rikke Gøransson, den kendte Paradise-hotel vært, medvirkede i programmet i 2007, og mærkede på egen krop hvordan producerne bag Robinson skruede op for intensiteten. Under en svømmetur i havet ved den eksotiske ø programmet filmes på, ser hun pludselig en hajfinne i vandet.

Det var altså ikke en haj, der svømmede rundt med Rikke, men en papmache hajfinne, produktionsholdet havde lavet. Det får deltagerne dog ikke at vide. ”Jeg ved ikke, at det er et set-up. Jeg var bare bange” – Siger Rikke om oplevelsen.

Lejesoldater, gidseltagninger og smadrede kamera

Men en papmache hajfinne var bare toppen af isbjerget. Rikke fortæller videre hvordan produktionsholdet gik meget langt for at skubbe deltagerne ”Vi får at vide, at denne her ø er ejet af en mand, der ikke er så rar, han har nogle private lejesoldater, så vi må ikke gå ind i junglen. Lige pludselig kommer den her gut sejlende med hans lejesoldater. De kommer ind og smadrer lejren, og vi skal sidde ned som i en gidseltagning”

 Jacob Juhl fortæller videre hvordan holdet bag kameraerne, gjorde alt hvad de kunne for at overbevise deltagerne ” De smadrer også et kamera, hvilket var med til at gøre det ægte, for sådan et kamera koster rigtig mange penge, men det her kamera var allerede gået i stykker”

Det var produktionsholdets opgave at gøre det interessant. – ” Hvis I er røvkedelige, så går vi ind og gør noget. Vi kan ikke skrive et manuskript på forhånd, for vi aner ikke, hvad der vil ske. Men når I er røvkedelige, så må man gøre et eller andet. Siger Jacob Juhl.