Oddssætter: Sådan ser de danske Oscar-chancer ud

12/03/2023 11:16

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Der er tre danske bud på en Oscar-vinder, når de berømte film-statuetter skal uddeles natten til mandag dansk tid – men ifølge oddsætterne hos Danske Spil må danskere formentlig nøjes med nomineringen. Alligevel tror Danske Spils kunder tilsyneladende på dansk succes.

Måske er det den gamle historie om, at danskerne gerne spiller med hjertet…

I hvert fald er Danske Spils kunder ikke helt enige med oddssætterne, når det gælder om at forudsige, hvem der skal have Oscar-statuetterne natten til mandag, skriver Danske Spil i en pressemeddelelse.

Der er tre danske Oscar-bud, men ingen af de tre nominerede er favoritter til at vinde deres kategori:

- Vi giver desværre ikke de tre danske bud særligt mange chancer for at løbe med en af de eftertragtede statuetter, siger oddssætter Mathias Reimer Larsen fra Danske Spil.

Danmark er repræsenteret med ’Ivalu’ i kategorien bedste kortfilm, med ’A House Made of Splinters’ i kategorien bedste dokumentar og med ’The Banshees of Inisherin’ i kategorien bedste klipning.

Danske Spil har oprettet et special-spil, og her er omkring halvdelen af danskernes væddemål sat på de tre danske film. Især ’Ivalu’ og ’A House Made of Splinters’ har fået mange danskere til lommerne.

- Vi har også åbnet for et spil, man kan spille, hvis man som kunde bare vil have en af de tre danske bud til at komme hjem med en statuette. Altså om enten ’Ivalu’, ’A House Made of Splinters’ eller klipperen fra ’The Banshees of Inisherin’ vinder. Det er der 14 procents chance for, vurderer vi, siger Mathias Reimer Larsen.

Ifølge Mathias Reimer Larsen, så er odds på netop Oscar-uddelingen kendetegnet ved, at de går meget op og ned undervejs.

- Da vi først åbnede spillet sidste sommer, så startede filmen ’Everything Everywhere All at Once’ helt oppe i odds 15,00, men siden har den nærmest ryddet bordet ved alle de store prisuddelinger, så nu er den kæmpefavorit til at vinde for ’bedste film’. Den kategori giver den nu odds 1,07 for at vinde, siger han.

I den forbindelse sender han roser til to kunder, der tilbage i juni 2022 satte penge på filmen til odds 15,00.

- De må være godt tilfredse med den krystalkugle, de kiggede i dengang. De sidder i hvert fald begge med et par flotte kuponer, siger han.

Oscar-odds – og husk, de kan ændre sig.

Bedste klipning:

Banshees of Inisherin, odds 17.00

Bedste dokumentar:

A House Made of Splinters, odds 40.00

Bedste kortfilm:

Ivalu, odds 17.00

Bedste film:

Everything, everywhere, all at once: 1,07

All Quiet on the Western Front: 12,00

The Banshees of Inisherin: 15.00

Top Gun Maverick: 20.00

The Fabelmans: 35.00

Tar: 60.00

Avatar: The Way of Water: 125

Women Talking: 200