DR-vært i chok: ”Opfordret til ekstrem grov og racistisk adfærd”

19/11/2020 15:38

|

Lukas Jepsen

Bruuns stue/DR - Karsten Andersen.

Mest læste i dag

Iben Maria Zeuthen sagde fra over for DR under optagelserne af et nyt DR 2-program.

På lørdag sendes første afsnit at DR 2´s nye program Bruuns Stue, der ifølge DR selv har til formål at udfordre både seernes og de gæstendes grænser og krænkelsesparathed.

Og det med at teste grænser er lige præcis hvad DR har gjort. For allerede inden programmet overhovedet har fået premiere, har der været stor opmærksomhed og kritik af programmet.

Det sker efter Huxi Bach, der i første afsnit er en af paneldeltagerne, som en del af programmets præmis, blev bedt om at læse en racistisk vittighed om somaliere højt. Det resulterede i at en statist med somaliske rødder brød sammen i gråd.

Torsdag var Ekstra Bladet i kontakt med DR, for at få en kommentar. DR kunne i den forbindelse fortælle at man havde valgt at fjerne de omtalte optagelser, efter den voldsomme kritik.

Forlangte at få optagelser fjernet

Rasmus Bruun, der er vært og ligger navn til programmet, kunne fortælle Ekstra Bladet, at paneldeltagerne havde forlangt at få optagelserne fjernet.  Og det kan en anden af programmets paneldeltagere, Iben Maria Zeuthen bekræfte.

Hun udtaler til Ekstra Bladet – ” Jeg synes, det er en meget fornuftig beslutning, at DR ikke viser de pågældende afsnit. Ikke, fordi man ikke skal kunne teste grænser, men fordi man, hvis man vil gøre det, skal være sig sit ansvar ekstremt bevidst. Det var produktionen ikke, og vi deltagere stod derfor i en situation, hvor der blev opfordret til ekstrem grov og racistisk adfærd,”

Det blev altså for meget for Iben Maria Zeuthen, der måtte sige stop.

Jeg ødelagde det

Ifølge tv-værten var hele processen i forbindelse med optagelserne dybt kritisabel, hvorfor hun også besluttede sig at sige fra. – ” Det var dybt rystende. Det er en af de mest voldsomme situationer, i min karriere, for det var mig, der sagde stop, og jeg ødelagde det. Der sad 50 mennesker, det var et kæmpe tv-studie, hvor der var statister, producer og hele lortet, og det var så forfærdeligt. Men jeg var nødt til at sige fra,”

De kontroversielle optagelser bliver altså ikke vist på tv, men har været med til at skabe stor opmærksomhed om programmet der har premiere på lørdag, og det bliver interessant at se hvor langt DR vil gå, efter al balladen.

Første af i alt seks afsnit af Bruuns stue sendes på lørdag kl. 22.00, og kan ses på DR 2 og DRTV.