Sofie Linde med indrømmelse: Det var en mærkelig og vild tid

05/11/2020 10:39

|

Lukas Jepsen

Foto: TV 2 Kommunikation

Mest læste i dag

Sofie Linde åbner op om tiden efter hendes monolog som vært for Zulu Comedy Galla

31-årige Sofie Linde startede en sand lavine af reaktioner, efter hun som vært på Zulu Comedy Galla holdte en monolog, hvori hun kunne fortælle hvorledes en tv-chef havde forsøgt at få seksuelle ydelser, med truslen om at ødelægge hendes karriere.

Talen blev starten på en bølge, hvis lige ikke er set i Danmark før, hvor både mænd og kvinder fra mange forskellige brancher, valgte at stå frem og dele deres oplevelser med seksuelle krænkelser i arbejdsmiljøet.

Nu fortæller Sofie Linde så, hvordan hun blev overrasket over hvor stor en bevægelse hun satte gang i. I radioprogrammet Mads og monopolet bliver hun af værten Mads Steffensen spurgt ind til talen, og tiden derefter.

” Lige nu er det jo en bevægelse, der er sat i gang og nogle rystelser, der er startet. Ikke bare med mig, men en masse kvinder. Da jeg stod på den scene, troede jeg ikke, det ville være så kontroversielt at tale om feminisme i 2020”

”En uges tid der var mærkelig og vild”

Det tog også lidt tid, før debatten blev rettet mod det der virkelig var meningen. For den første uge, handlede, ifølge Sofie Linde, lidt for meget om hvad hun havde sagt, og folks meninger om hende.

”Så var der lige en uges tid, der var mærkelig og vild, hvor jeg havde en lille smule svært ved at få debatten hen på den store klinge, så det ikke bare handlede om mig, og hvad man synes om mig.

Men så oplevede jeg, at der var nogle kvinder, der insisterede på at bakke mig op. Således at vi gik fra at diskutere, hvorvidt min påstand var sand eller falsk til at understrege, at sexisme fandt sted, og nu var der ligesom rum til, at vi kunne debattere,”