Svindlere har givet tusindvis sprøjter med saltvand i stedet for vaccine

06/07/2021 08:45

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Frustrationer vokser i Inden, hvor udsigterne til at blive vaccineret er lange, og nu også med en skandale, hvor svindlere har sprøjtet saltvand ind i borgere, i stedet for en vaccine mod Covid-19.

Inden har været hårdt ramt af coronapandemien.

I første omgang så Indien ud til at klare sig godt i coronapandemien, men efter den smitsomme Delta-variant har hærget i landet, er Inden mildest talt lagt af coronavirus.

Med en forventning om en trejde bølge i landet, er mange indere desperate for at blive vaccineret mod virussen,

Men vaccineudrulningen går langsomt i Indien, og det har fået kyniske svindlere til at udnytte muligheden.

I følge New York Times har politiet anholdt 14 personer, som anklages for at være en del af et svindelnummer, hvor borgere har fået en indsprøjtning med en ukendt substans i stedet for en covis-19-vaccine.

"Et velorganiseret syndikat er involveret i de her falske vaccinationer. Vi er nødt til at være på vagt fra nu af," siger Vishwas Patil fra indisk politi til Deutsche Welle (DW).

Det er i storbyerne Mumbai og Kolkata at mindst 2600 indere formodes at have modtaget den falske vaccine, skriver Hindustan Times.

Politiet i Mumbai formoder at borgerne er blevet fyldt med saltvand eller destilleret vand.

I Kolkata er der dog en bekymring for, at der kan være anvendt amikacin, der er et antibiotikum, som anvendes til en række bakterieinfektioner.

Ofrene var oplyst om, at de modtog stik med en AstraZeneca vaccine.

Det er ikke første coronaskandale der rammer Indien. I sidste måned kom det frem, at indere var blevet testet med falske til tests til en større begivenhed.