Sarah rejste til Tyrkiet med håb om at få nye tænder: Endte i stedet med 'rådne huller i hovedet'

02/08/2023 13:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Sarah fik bestemt ikke det ønskede resultat.

Mest læste i dag

Sarah Watson var ude af stand til at betale for tandlægebehandling i Storbritannien, så hun følte sig tvunget til at tage til Tyrkiet for at få nye tænder. Årsagen til hendes tandskader var hendes tidligere cancerbehandling, som havde efterladt hendes tænder i en dårlig tilstand. Nu ser hun tilbage på beslutningen som "den værste i sit liv."

Sarahs behandling i udlandet kostede cirka 28.000 kroner, men efterfølgende led hun af "rådnende huller" i sit hoved. Hun blev bange for at spise, da hun frygtede, at tænderne ville falde ud.

Den 51-årige kvinde var flov over sit smil og betaler stadig den dag i dag en stor sum penge hos en privat tandlægeklinik for at få rettet op på den fejlslagne procedure.

I september 2020 fløj Sarah til Marmaris, Tyrkiet, på trods af advarsler fra sin mand om ikke at gøre det. Efter den første fase af tandbehandlingen havde Sarah otte tænder på den øverste række og 10 tænder i undermunden tilbage.

En midlertidig bro blev monteret på hendes overmunde, og dagen efter blev den samme procedure udført på undermunden. Efter tre dages pause vendte hun tilbage til tandlægen for at få sine permanente tænder monteret og fløj hjem samme aften.

Sarah fortalte efterfølgende til mediet Mirror, at mange andre også ventede i venteværelset for at gennemgå den samme tandprocedure. Tandlægerne skiftede hendes midlertidige tænder ud med de permanente ved blot at skubbe dem på plads, hvilket tog omkring to minutter.

Efter at have fået sine nye tænder, bemærkede hun huller omkring sine fortænder, men den tyrkiske tandlæge forsikrede hende om, at det var normalt og ville forsvinde, når hendes tandkød helede.

Foto: Privat

Men efter hun vendte tilbage til Storbritannien, blev Sarahs tænder gradvist værre. Efter tre måneder begyndte de at bevæge sig, og hun bemærkede huller, hvor maden satte sig fast og forårsagede forrådnelse.

Sarah brugte konstant mundskyl for at få maden ud af hullerne i tænderne. Nu er hun i gang med at få repareret skaderne hos en privat tandlæge i London.

Hun udtalte, at hun kun ønskede et pænt smil, men hendes tænder blev ødelagt af den intensive strålebehandling og den kemo-baserede tablet, hun tog i forbindelse med sin kræftsygdom.

Sarah understreger, at hun aldrig ville have taget afsted, hvis hun kunne gå tilbage i tiden, og hun opfordrer andre til at undgå at gøre det samme som hende.