Sådan skjuler Putin dødstallet for russerne: Lig bliver ikke hentet hjem

09/03/2022 07:05

|

Christina Hansen

Foto: The Mirror

Mest læste i dag

Putin skjuler dødstallet ved ikke at hente lig hjem til Rusland, det skriver The Mirror.


Iryna Vereshchuk, Ukraines vicepremierminister, hævdede under en helt ukrainsk telefonsamtale, at Vladimir Putin begår "grusomheden" for at forhindre mødre i at forstå omfanget af krigen

Rusland er blevet anklaget for ikke at tage ligene af døde soldater hjem for at skjule landets sande dødstal i Ukraine.

Iryna Vereshchuk, Ukraines vicepremierminister og minister for reintegration af midlertidigt besatte områder, siger at den russiske leder Vladimir Putin skjuler omfanget af krigen for familier.

Hun siger: "Selvfølgelig i den tro, at ligene af soldater fra Den Russiske Føderation ikke er værdige til at vende tilbage til deres hjemland og blive begravet humant.

"Samtidig har Ukraines ministerkabinet udviklet og godkendt en trin-for-trin procedure for deres overførsel.


"De efterlader deres døde her i Ukraine uden ret til at blive begravet i Den Russiske Føderation med ét formål: at forhindre russiske mødre, hustruer og døtre i at lære om det sande omfang af krigen, der blev ført af Vladimir Putin, de tusinder og atter tusinder dræbte og det sammenbrud, som Rusland venter, hvis denne krig fortsætter i nogen tid fremover.

"Sådanne grusomheder mod selv vores folk chokerer os selvfølgelig. Men de stopper ikke vores hær. Vi er på vores land."


Det russiske militær bruger efter sigende mobile krematorier til at "forbrænde døde soldater" under påstande om, at Putin forsøger at skjule omfanget af sin krig.

Ni af Vladimir Putins befalingsmænd er angiveligt blevet dræbt, og Ukraine hævder, at i alt 12.000 russiske tropper er døde.

Disse tal er ikke blevet uafhængigt verificeret.


I går blev det rapporteret, at to højtstående russiske kommandanter blev dræbt i slaget.

Generalløjtnant Serhiy Shaptala skriver på Facebook: "I løbet af fjendtlighederne blev byen Chuhuiv befriet.

"Oerstløjtnant Dmitry Safronov, chef for den 61. separate marinebrigade af de russiske væbnede styrker, og oberstløjtnant Denis Glebov, næstkommanderende for den 11. separate luftbårne overfaldsbrigade af de russiske væbnede styrker, blev dræbt.