Politiet tager ny metode i brug: Sådan kan de se om du bruger telefonen bag rattet

07/09/2023 09:42

|

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Næsten 300 bilister er allerede blevet afsløret på blot tre dage.

Mest læste i dag

Blot 72 timer efter installationen af et AI-kamerasystem langs motorvejen i Cornwall, England, blev næsten 300 bilister taget i at bryde loven. Efter yderligere fem dage steg dette tal til hele 1000.

Cornwalls politistyrke har for nylig iværksat en prøveperiode med et AI-vejsikkerhedskamerasystem, der skal registrere overtrædelser som manglende sikkerhedssele og brug af mobiltelefon under kørslen.

Systemet, som er udviklet af AI-teknologiselskabet Acusensus, registrerede næsten 180 tilfælde af manglende sikkerhedssele og 117 tilfælde af brug af mobiltelefon, udtalte Vision Zero South West, et samarbejdsprojekt mellem flere organisationer i området, herunder politiet, i en pressemeddelelse.

Det skriver Business Insider.

et fritstående kamerasystem blev installeret langs A30, der strækker sig fra London til den sydvestlige spids af landet. Systemet overvåger trafikken i de områder, hvor det er opstillet, og tager klare billeder af forbikørende køretøjer ved hjælp af blandt andet infrarød blitz og et objektiv- og filtreringssystem.

AI gennemgår derefter billederne og markerer dem, der viser potentielle overtrædende bilister. Billeder, der er markeret af AI, sendes derefter til en person til vurdering. Hvis en overtrædelse er blevet korrekt identificeret, får føreren enten en advarsel eller det værre, afhængig af overtrædelsens alvor.

Ifølge selskabet har Acusensus-systemet været i prøveperioder det seneste år i flere lokationer i England og Australien. Om det kommer til andre lande, er endnu uvist.

Tidligere i år blev der i Storbritannien også iværksat en initiativ, hvor AI-kameraer blev opsat langs motorveje for at fange bilister, der smed affald ud af deres bilvinduer. Metroen i Barcelona og New York bruger også et AI-videoanalytiksystem til at fange passagerer, der unddrager sig billetkontrollen.

Adrian Leisk, lederen af vejtrafiksikkerhed for Devon and Cornwall Police, udtalte i en pressemeddelelse, at det var skuffende at se så mange bilister bruge deres telefoner bag rattet og undlade at bruge sikkerhedssele.

"Vi anvender denne nye teknologi for at sende en klar besked til alle, der fortsætter med at bruge deres telefon bag rattet: Du vil blive fanget," sagde Leisk.