Plejehjem i shitstorm: Viral video viser personale iført bleer gør grin med demenspatienter

11/11/2023 07:23

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Facebook
Personale på et plejehjem er kommet under beskydning, efter videoer på TikTok viser to plejere, der gør grin med ældre demenspatienter.

Mest læste i dag

Videoerne, der er blevet meget populære på den udbredte sociale medieplatform TikTok, har afsløret bekymrende opførsel blandt mindst to ansatte på et plejehjem. I en af ​​optagelserne kan personalet ses gå ned ad en korridor iført voksenbleer i et yderst upassende øjeblik, hvor de går side om side og udfører provokerende bevægelser, mens de er iført bleer beregnet til ældre beboere, der lider af demens.

En anden video fra plejehjemmet i Lancashire viser en plejemedarbejder, der bruger en hvilestol, normalt forbeholdt patienter, mens sangen "You Raise Me Up" af Westlife spiller i baggrunden.

Reaktionerne på disse videoer har været intense, og mange har udtrykt deres afsky over den respektløse opførsel, der er fanget på kamera. Der er rejst spørgsmål om kvaliteten af ​​plejen og personalets etiske ansvar som følge af denne hændelse.

Lokale myndigheder og tilsynsorganer er blevet kontaktet og opfordres til at gennemføre en grundig undersøgelse for at fastslå ansvar og sikre, at lignende hændelser ikke gentager sig i fremtiden.

Selvom Gillibrand Hall Nursing Home blev certificeret som 'Good Standard' af Care Quality Commission (CQC) så sent som i marts i år, har den seneste hændelse kastet en skygge over dets tidligere gode ry.

Century Healthcare Management, som administrerer det Grade II-listede Gillibrand Hall plejehjem, har udsendt en officiel erklæring, der udtrykker deres rædsel over videoen og fordømmer personalets opførsel. De har meddelt, at de har truffet de nødvendige skridt for at undersøge hændelsen og eventuelt opsige ansættelsen af de involverede medarbejdere.

”Virksomheden er chokeret over, hvad vores medarbejdere har valgt at gøre, og vi er allerede i gang med passende foranstaltninger, herunder undersøgelse og suspension af medarbejdere. Vi tager denne sag meget alvorligt og tolererer ikke denne adfærd," meddelte Century Healthcare Management i erklæringen.