Parkeringsfirma kræver 800 kroner for 20 minutters parkering: Pensionist tager genial hævn og ler sidst

26/08/2023 09:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Han ville ikke finde sig i parkeringsfirmaets urimelige krav.

Mest læste i dag

En vred seniorborger påstår, at et parkeringsselskab forsøgte at opkræve ham 100 £ (800 kroner) for 20 minutters parkering, men han endte med at have det sidste grin efter at have truffet drastiske forholdsregler.

Dette rapporteres af The Sun.

Stanley Luckhurst, en 85-årig pensionist fra Gerrards Cross i Buckinghamshire, betalte £1,60 (13 kroner) for at parkere sin Citroen Berlingo på en parkeringsplads i Uxbridge, Vestlondon.

800 kroner for 20 minutter

Stanley parkerede dog ved en fejl på en reserveret plads og skyldte den dårlige belysning i den underjordiske parkeringskælder skylden.

Han kommenterede: "Det var så mørkt, at man ikke engang kunne se et parkeringsskilt, for slet ikke at tale om en pølse."

Parkeringspladsens operatør udstedte en bøde på 100 pund (800 kroner) til Stanley og forsøgte derefter at pålægge yderligere 70 pund (600 kroner) som "inkassoomkostninger", da han nægtede at betale.

Stanley bemærkede, at det fotografi af hans nummerplade, der blev vedlagt bøden, blev taget med blitzlys, hvilket bekræftede de dårligt synlige skilte.

Retten gav ham ret

Da Excel Parkering indbragte sagen for kongelig domstol, påpegede han denne afgørende detalje.

Distriktsdommer McCloskey brugte kun få minutter på at afvise Excels krav om 255 £ (2.197 kroner) og pålagde i stedet dem en regning på 306 £ (2.637 kroner) til dækning af Stanleys retsomkostninger.

Stanley udtalte: "Jeg er meget skuffet over, hvordan Excel forsøgte at forvandle en parkeringsafgift på 13 kroner til en bøde på 800 kroner og til sidst til en påstand om 2197 kroner. Uanset lovligheden nærmer det sig afpresning. Lad os håbe, at den foreslåede nye parkeringskodeks fra regeringen vil afhjælpe disse mangler."

Efter sin sejr stillede pensionisten op til en festlig fotografering uden for Royal Courts of Justice.