Nyt studie afslører hvordan du kan redde dyreliv: Leg med din kat

17/02/2021 15:43

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Et nyt studie, publiceret i Current Biology, afslører hvordan fem til ti minutters leg om dagen og kød i kosten, gør katte mindre aggressive i naturen.

Hvis du har en kat, kan du med en minimal indsats redde en masse dyreliv. Det afslører et nyt studie, der har undersøgt kattes behov for at jage – det skriver Videnskab.dk

Undersøgelsen blev igangsat, fordi huskatte i nogle områder kan udgøre en trussel mod biodiversiteten.

Men studiet konkluderer altså, at huskattens rædselsregi i baghaven kan undgås, og at du som ejer derved måske også slipper for at samle døde mus, fugle eller frøer op, der er blev afleveret som gaver.

Studiet bestod af 300 katte, der ofte jagede, som i en periode hver dag blev underholdt i fem-ti minutters tid.

Ved hjælp af en fjer på en snor, fik katten aktiveret de samme instinkter som ved jagt, og til sidst kastede ejerne en muselignende genstand ned til katten, som derved fik fornemmelsen af at have fanget noget – Dette resulterede i at kattene dræbte cirka 25 procent mindre, end de plejede at gøre.

Kattene fik også ændret deres kostvaner. Mens meget kattefoder, særligt tørfoder, er lavet med planteproteiner, fik de 300 katte i stedet mad med kødproteiner, og dette fik baghavedrabene til at falde en tredjedel.

”Katte kan godt lide spændingen ved jagten,” – Udtaler professor Robbie McDonald fra University of Exeter til avisen The Guardian og tilføjer:

”Hvad, vi gjorde, var at prøve at få dem til at stoppe ved at adressere nogle af deres behov eller ønsker, før de går ud for at jage. Vores studie viser, hvordan man uden at være restriktiv eller invasiv kan ændre, hvad kattene selv har lyst til at gøre,”