Nyt forbud i dansk ferieparadis: Kan koste dig 15.000 kroner

11/08/2023 08:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Som turist i Spanien skal du nu til at være ekstra opmærksom, ellers kan det blive dyrt.

Mest læste i dag

Fremtidige rejsende med planer om at besøge Spanien bør nu tænke ekstra omhyggeligt over deres valg, før de antænder en cigaret ved kysten.

Byrådet i San Antonio på Ibiza har meddelt, at den velbesøgte Caló des Moro strand nu vil blive erklæret røgfri. Dette træk er det nyeste skridt i en række initiativer, der sigter mod at fremme folkesundheden og formindske mængden af forurenende cigaretstumper, som finder vej til sandet. Dette beretter LadBible.

Tidligere på året implementerede Spanien et forbud mod rygning på 28 populære strande på Balearerne, hvilket inkluderede strande på Mallorca, Menorca og Ibiza.

Såfremt effekten af rygeforbuddet på Caló des Moro viser sig at være succesfuld, har byrådet intentioner om at udvide tiltaget til flere strande i San Antonio.

Selvom rygere, der vælger at tænde en cigaret på en røgfri strand, ikke nødvendigvis vil blive pålagt bøder, da håndhævelsen af den nyligt vedtagne lov fra Spanien sidste år ligger i hænderne på lokale områder og byråd, er det muligvis klogest at undgå risikoen. Bøderne kan potentielt nå op på 15.000 kroner, hvilket gør det fornuftigt at afstå.

En talsperson fra Ministeriet for Sundhed og Forbrug udtalte: "Kampagnens mål er at etablere en række sunde strande, der forstår den baleariske kyst som en legeplads for udendørs aktiviteter, som gavner de besøgende og fremmer røgfrie områder," udtalte en talsperson fra Ministeriet for Sundhed og Forbrug.

Så hvis en rejse til Spanien er i horisonten, kunne det være en god beslutning at lade cigaretterne blive hjemme.