Mystisk video går viralt: Flyvende fragtskib hitter

07/03/2021 13:20

|

Redaktionen

Credit: Deadline/Colin McCallum

Mest læste i dag

En mand fra Skotland har fanget en forbløffende optisk illusion, der viser en stor båd, der ser ud til at sejle gennem himlen, frem for havet.

Skotske Colin McCallum blev noget overrasket, da han stod og nød udsigten over havet i det nordøstlige Skotland i fredags. Her kom et flyvende skib, nemlig pludselige sejlende, eller svævende, forbi ude i horisonten.

Colin McCallum valgte derfor at filme de vilde syn med sin mobil, og billederne fra videoen går nu verden rundt - det skriver The Sun.

For det er ikke bare en smule, at de store røde skib, synes at være hævet over havets overfalde. På billederne ser det ud til at skibet svæver mange meter over havet, og var det ikke fordi at det røde skib er meget letgenkendeligt, skulle man tro at der var tale om en scene fra Star Wars.

Derfor måtte Colin McCalum da også gnide sig i øjnene ved det vilde syn, som han dog kort efter fandt en forklaring på.

”Da jeg først så båden, var jeg nødt til at tage en dobbelt tage, fordi jeg virkelig troede, at den var svævende,” – siger han og fortsætter:

"Ved yderligere inspektion bemærkede jeg imidlertid, at det faktisk bare var en bemærkelsesværdig optisk illusion. Det skyldtes en skyformation tættere på kysten, som ændrede vandets farve tættere på landet,”

"Båden, der var længere væk, befandt sig i et skyfrit område, og derfor reflekterede himlen havet, hvilket fik det til at se ud som om båden flød."

Videoen og de efterfølgende billeder har nu fået stor opmærksomhed på sociale medier, hvor begge dele deles ivrigt i disse dage, da indholdet, hvert fald ved første øjekast, må siges at være spektakulært.