Medicinstuderende tager e-cigaret med ind på fødselsstuen og bliver fyret

03/04/2024 16:11

|

Nicolai Busekist

Foto: Sociale medier
Billedet af en ung kvinde, der holder en e-cigaret, gik viralt på sociale medier.

Mest læste i dag

En medicinstuderende endte med at blive fyret efter at være blevet opdaget med en e-cigaret inde på en fødselsstue. Den 24-årige kvinde var en del af et praktikprogram på Maternidade Municipal Leila Diniz i Rio de Janeiro.

Sagen kom frem, efter at et billede af den unge kvinde begyndte at cirkulere på de sociale medier. På billedet kan man se hende iført en kittel, sidde på en stol med en e-cigaret i hånden og bruge sin mobil inde på en fødselsstue.

Der er ingen oplysninger om, hvorvidt den unge kvinde faktisk brugte e-cigaretten. Ikke desto mindre endte det med at få konsekvenser for hende. Hun fik nemlig at vide, at hun ikke skulle komme tilbage til hospitalet.

Efter billedet fik opmærksomhed på nettet, meddelte hospitalets ledelse, at den studerende blev fjernet fra programmet, så snart de blev opmærksomme på sagen.

"Ledelsen beklager medicinstuderendes opførsel, der blev opdaget med enheden, selvom den tilsyneladende var slukket, i det obstetriske center," lød det fra ledelsen gennem en meddelelse udsendt af Rio de Janeiros Kommunale Sundhedssekretariat.

"Brug af e-cigaretter af enhver art er strengt forbudt i hospitalsmiljøer," understregede de i meddelelsen.

Myndighederne informerede også om, at der ikke var nogen patient i fødsel på det tidspunkt. 

Til trods for dette, blev der truffet en beslutning om, at hun ikke skulle have lov til at fortsætte i praktik på stedet. I stedet var den unge kvinde nødt til at finde et nyt sted, hvor hun kunne gennemføre resten af sin praktik.

Hvorvidt det rent faktisk lykkedes hende at finde et sted, hvor hun kunne få lov til dette, melder historien fra brasilianske Otempo ikke noget om. Det kan dog sagtens tænkes, at det har været svært for hende at finde et nyt sted.