Mand tog sin bil på værksted: Fik istedet en regning på 310.000 kroner for parkering

07/10/2023 06:43

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Et autoværksted har i næsten seks år nægtet at returnere en bil, før kunden betaler gebyr for parkering. Summen er nu nået op på 311.000 kroner.

Mest læste i dag

Bilejeren har erklæret, at hans køretøj blev konfiskeret af ejeren af et autolakeringsværksted, ifølge udtalelser til Motor-magasinet.

Det hele begyndte tilbage i efteråret 2017, da han bad et autolakeringsværksted på Romerike om at foretage malerarbejde på sin Mercedes-Benz. Efter arbejdet blev udført, var bilejeren utilfreds med resultatet og indgav en klage.

I et forsøg på at rette op på situationen, dukkede ejeren af malerværkstedet op på stedet, hvor bilen var parkeret, med det formål at udføre nogle forbedringer. Han modtog bilnøglerne, dog uden at have en aftale med bilejeren, og tog bilen med sig tilbage til værkstedet. Dette blev gjort imod bilejerens ønske og uden hans samtykke.

Senere opstod uenighed mellem parterne vedrørende betalingen. I foråret 2020 afgjorde Forligsrådet sagen til værkstedets fordel, og kunden blev pålagt at betale for det udførte arbejde. Alligevel nægtede værkstedet stadig at returnere bilen, med krav om at ejeren skulle betale 438 NOK om dagen for opbevaring af køretøjet.

I august 2020 blev sagen ført for Retten i Romerike og Glåmdal, hvor kravet nu var steget til 479.000 kroner for de dage, hvor bilen havde været på værkstedet.

Bilejeren forklarede: "Jeg havde tidligere udlejet den parkeringsplads, hvor bilen nu står, for 10.000 kroner om måneden. Jeg har derfor lidt tab på 10.000 kroner hver måned. Af den grund søger jeg, at ejeren af værkstedet skal kompensere mig," udtalte han til Motor-magasinet.

Efter retssagen blev afgjort til fordel for bilejeren. Karosseriværkstedet blev pålagt at returnere Mercedesen i den aftalte stand og samtidig betale ejerens sagsomkostninger på 112.000 kroner.