Jeannette fandt en bamse på loppemarked: Du falder bagover, når du læser hvor meget hun solgte den for

15/04/2024 08:52

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Hansons Auctioneers
Jeannette opdagede først røverkøbet hun havde begået, da hun satte bamsen på auktion.

Mest læste i dag

En tilfældig opdagelse på et loppemarked i Monmouth, Wales, forvandlede Jeannette Davies' ydmyge udgift på 130 £ (ca. 1.100 kroner) til en betydelig profit.

Drevet af sin intuition købte hun to bamser, der viste sig at indeholde skjulte værdier af både historisk og økonomisk betydning.

"Jeg havde en fornemmelse – en instinktiv fornemmelse. Han så ud som en Steiff-bjørn, et mærke, der kan være meget værd. Nogle gange skal man bare tage en chance, og jeg er glad for, at vi gjorde det," udtalte Davies, ifølge auktionsfirmaet "Hansons" på deres hjemmeside.

Efter at have fundet bamsen på et loppemarked med sin søn, Kyle Johns, førte Davies' intuition dem på en rejse, der kulminerede med en triumferende auktionsdag.

"Vi har besøgt loppemarkedet i Monmouth hver lørdag i mange år, men vi har aldrig stødt på noget så værdifuldt (...) Mor var overbevist om, at bjørnen kunne være noget særligt, men jeg var skeptisk," fortalte Kyle.

Foto: Hansons Auctioneers

Legetøjets tidligere ejer, en kvinde i 70'erne, var åbenbart uvidende om dens værdi. Bamsen, som havde tilhørt hendes bedstefar i 60 år, blev solgt sammen med en anden bamse for et beløb, der snart viste sig at være langt under dens reelle værdi.

Efter at Kyle delte et billede af bamsen på Facebook, modtog han en strøm af beskeder fra folk, der genkendte dens værdi. Dette førte ham til at kontakte Charles Hanson, ejer af "Hansons Auctioneers" og et kendt ansigt i britiske antikvitetsshows.

Bjørnen blev identificeret som en sjælden centersyet kanelfarvet Steiff-bamse fra 1905 af Janet Rawnsley, en ekspert i bamser hos Hansons Auctioneers.

"Dette er en ekstremt sjælden bamse for enhver seriøs samler af Steiff-legetøj, et prestigefyldt tysk mærke. Kanelbamser var en sjældenhed og kostbare mellem 1905 og 1908," bekræftede Rawnsley.

Med en pels af mohair, originale knapøjne og et påsyet smil blev bjørnen solgt for i alt 4.985 pund (ca. 43.500 kroner) til en privat budgiver, hvilket gjorde dagen mindeværdig for både Davies og hendes søn.