Forældre chokeret over tilbud fra skolefotograf: Tilbød helt at fjerne disse børn fra billederne

12/04/2024 10:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Forældrene var ikke glade for tilbuddet.

Mest læste i dag

Forældre med børn på Aboyne Primary School blev dybt rystede, da de modtog et chokerende tilbud fra fotografen, skolen havde hyret til at tage klassens billeder.

På trods af elevernes brede smil under fotograferingen, modtog forældrene senere et tilbud, der indebar muligheden for at udelade skolens tre handicappede elever fra de bestilte billeder, ifølge en rapport fra Mirror.

En af de forargede forældre, Natalie Pinnell, som har to børn på skolen, var særligt oprørt over forslaget om at fjerne hendes niårige datter, Erin, fra klassens gruppebillede.

Hun beskrev det til Press and Journal, gengivet af Mirror, som en handling, der lignede en sletning af sit barn fra historiebøgerne.

"Det er hjerteskærende. Jeg er rasende," udtalte Pinnell. Hun bemærkede, at mange forældre havde valgt ikke at købe skolebillederne som et tegn på solidaritet.

"At nogen ville overveje at slette min datter for at forbedre et billede er dybt umenneskeligt og utrolig smertefuldt," sagde hun. Pinnell understregede, at skolen ikke var informeret om fotografens beslutning, og at hun derfor ikke bebrejdede skolen.

Pinnell delte sin sorg over situationen, idet hun beskrev sin datter som et vidunderligt menneske og udtrykte bekymring for de potentielle skadevirkninger på datterens selvværd.

Hun fortalte, at hun måtte forklare sin anden datter, hvad der var sket, og frygtede for de kommende nætters søvn.

Pinnell havde sendt skolen en e-mail med to versioner af klassens foto: en med Erin og en uden. En anden pige i kørestol var ligeledes blevet udeladt fra en version af fotoet.

Hun erklærede, at hun aldrig mere ville benytte sig af det pågældende firma og kritiserede det for at underminere skolens principper.

Hun beskrev episoden som "ekstremt smertefuld" og opfordrede skoler til ikke længere at samarbejde med Tempest Photography. Takket være forældrenes støtte er der nu kun én version af klassebilledet til salg.