Elon Musk med dyster melding: Det kan udrydde menneskeheden

10/12/2023 07:17

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Rigmanden Elon Musk er kommet med en skræmmende melding, som kan føre til udryddelse af menneskeheden.

Mest læste i dag

Elon Musk, ejer af både SpaceX og Tesla samt det sociale medie X, har delt en bekymrende besked om menneskehedens potentielle skæbne. Under en samtale med Lex Fridman i en podcast diskuterede Musk eskalerende konflikter globalt og advarede om, at situationen kunne udvikle sig katastrofalt.

Den velhavende 51-årige iværksætter udtrykte bekymring for muligheden for atomkrig og påpegede, at det ikke bør udelukkes som en trussel mod civilisationen.

Musk advarede om, at en global atomkrig kunne enten bringe menneskehedens fremskridt tilbage til stenalderen eller i værste fald resultere i total udryddelse af menneskeheden.

"Jeg mener, at vi ikke bør ignorere risikoen for en atomkrig. Det udgør en trussel mod civilisationen," udtalte Musk ifølge Daily Star. Han erkendte dog også, at sandsynligheden for en sådan begivenhed er relativt lav.

På trods af dette mente han, at en ny verdenskrig nu virker mere sandsynlig end den har gjort i årtier, især med de eskalerende konflikter i Europa og Mellemøsten.

Musk deler ikke alene denne opfattelse, da hans udtalelser kommer kort tid efter, at tidligere præsident Donald Trump advarede om, at en tredje verdenskrig er 'meget tæt forestående'. Trump gjorde denne erklæring under Florida Freedom Summit og hævdede, at hans ledelse under hans embedsperiode holdt både Amerika, Israel og Ukraine sikkert.

Advarslerne omkring en mulig konflikt er ikke begrænset til Musk og Trump, da den russiske tv-vært Vladimir Solovyov også for nylig udtalte, at Rusland ville anvende atomvåben "med det samme", hvis det kom i konflikt med NATO.