Hvis dit vand tager lang tid om at blive varmt, kan der være et ‘skjult’ problem, som kan koste dig dyrt

09/12/2023 07:06

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Går der lang tid, før vandet i bruseren bliver rigtig varmt? Årsagen kan være mere alvorlig, end du tror.

Mest læste i dag

Nogle gange oplever man, at vandet i bruseren kræver ekstra tid, før det opnår en behagelig varme. Der kan være adskillige årsager til dette, men en af dem er særligt vanskelig at identificere.

Hvis denne situation vedvarer gennem hele vinteren, kan det ende med at koste dig dyrt – og med god grund.

Det er ikke usædvanligt, at der går lidt tid, før vandet opnår den ønskede temperatur, især efter længere perioder uden brug, som f.eks. under en ferie.

Det skriver Dagbladet.

- De fleste hjem kan opleve dette fænomen, især hvis det er et stykke tid siden, at vandet er blevet brugt. I så fald vil vandet gradvist nå omgivelsernes temperatur, og det tager lidt ekstra tid at genopvarme det, forklarer Vegard Bjørnstad, daglig leder hos Nye Veto Rør AS.

Men hvis vandet altid kræver en længere periode med løbende vand for at blive varmt, er det vigtigt at identificere årsagen for at undgå unødvendigt høje omkostninger til vand- og elforsyning i boligen.

- Årsagen til, at vandet ikke bliver tilstrækkeligt varmt, kan være så simpel som slukket vandvarmer eller en for lav indstilling på termostaten, påpeger Jimmy Trung Nguyen, blikkenslager hos BilligVVS.no.

Hvis boligen er stor eller har lange rørledninger, kan det også tage lang tid, før det varme vand når frem til hanerne.

- Placeringen af hanepunktet, som f.eks. bruseren eller håndvasken, kan nogle gange være langt fra varmtvandskilden. Jo større afstand, jo længere tid tager det at få varmt vand, forklarer Nguyen.

- Et højt kalkindhold i vandet kan desuden medføre energitab og skader på elektriske vandvarmere, advarer han.

En særlig svær identificerbar årsag kan dog gemme sig under jorden.

- Der kan være tegn på lækage i rørledningerne, advarer Nguyen.

For at undgå store udgifter til rørreparationer er det derfor afgørende at identificere årsagen til temperaturproblemet hurtigst muligt.