El-løbehjul satte hus i brand – nu advarer beredskab

19/05/2023 12:06

|

Thea Andersen

Foto: Lancashire Fire and Rescue Service / Facebook
Lancashire Fire and Rescue Service har udsendt en advarsel efter brand i el-løbehjul.

Mest læste i dag

Mange mennesker bliver gang på gang frarådet at oplade elektriske apparater uden opsyn, men alligevel falder de for fristelsen. Desværre kan dette føre til alvorlige ulykker, og det er netop sket i Accrington i Lancashire, England.

Omkring klokken 09.40 mandag morgen blev brandvæsenet i Lancashire tilkaldt til en brand i et hjem i den engelske by, skriver DinSide.

Ifølge Lancs Live skulle tre brandbiler have brugt to timer på at slukke ilden, der var opstået i et el-løbehjul med et litiumion-batteri, der stod til opladning.

Foto: Lancashire Fire and Rescue Service / Facebook

Mange el-løbehjul er udstyret med litiumion-batterier. Hvis batteriet bliver beskadiget, øges risikoen for brand under opladningen markant.

Efter episoden har Lanchashire Fire and Rescue Service udsendt en advarsel på Facebook.

- Det er konsekvenserne af et elektrisk løbehjulsbrand, vi reagerede på i Accrington i morges. Heldigvis kom ingen til skade, men huset er ubeboeligt, indtil der er gennemført en totalrenovering, lyder det i opslaget delt på det sociale medie.

Foto: Lancashire Fire and Rescue Service / Facebook

Her er nogle gode råd

  1. Brug kun den oplader, der følger med produktet, eller køb en anden fra en pålidelig leverandør. Ikke alle opladere er ens, og de er heller ikke alle kompatible med dit el-løbehjul.

  2. Undgå billige opladere, der ikke lever op til standardkravene.

  3. Oplad ikke el-løbehjulet ved en nødudgang eller på en flugtvej.

  4. Lad aldrig udstyr være til opladning om natten eller uden opsyn.

  5. Følg altid producentens opladningsvejledning.

  6. Sørg for at have fungerende brandalarmer.

Beredskabsstyrelsen har også delt et godt råd til opladning af litiumion-batterierne.

- Der kører over 300.000 elcykler rundt på de danske veje. I det lys går der heldigvis sjældent brand i produkterne. Men ikke mindst fordi flere oplader batterier om natten af hensyn til prisen på el, er det en rigtig god idé at have en røgalarm i det rum, hvor der oplades, siger analysechef i Beredskabsstyrelsen, Frederik Prytz-Grønfeldt.

Du kan læse mere om det her.