Ny motor til elcykler fra Bosch: Dette er dens største fordel

03/07/2024 09:31

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Producenter af motorer til elcykler praler ofte med drejningsmoment og effekt, men Bosch har valgt en ny tilgang med deres nye Performance Line SX. I stedet for kun at fokusere på kraft, satser de også på lav vægt.

Mest læste i dag

Ydeevne betyder især drejningsmoment for elcykler, men det er ikke vigtigt for alle kunder. Ved lette mountainbikes, gravelbikes og bycykler er vægten afgørende. Jo lettere en elcykle er, jo mere ligner det en almindelig cykel, men med ekstra kraft til stigninger eller krævende steder.

Bosch har valgt at reagere på dette med dres Performance Line SX-motoren, som vejer under fire kilo som et komplet system med motor, batteri og betjeningsenhed.

Bredt anvendelsesområde med Tour+ og Sprint-tilstand

Bosch markedsfører Performance Line SX-motoren til sport. Den tilbyder pålidelig støtte ved høje hastigheder og leverer op til 600 watt kortvarigt. Takket være et let, robust magnesiumhus vejer motoren kun to kilo. 

Den er i stand til at præstere et maksimalt drejningsmoment på 55 Nm. En ny Sprint-tilstand giver maksimal acceleration ved høj hastighed med pedalerne og hjælper med at holde denne hastighed. Det skriver EFAHRER.

For mange er Tour+-tilstanden interessant, da den varierer kraftudgivelsen trinløst. Siden en softwareopdatering i 2021, som EFAHRER også skrev om, erstatter Tour+-tilstanden den tidligere Tour-tilstand i Boschs Performance Line CX-serie og er nu også integreret i den nye SX-motor.

Nyt batteri supplerer Performance Line SX

Da producenter af elcykler typisk får hele drivsystemet fra Bosch, blev et nyt og let batteri med 400 Wh-kapacitet også introduceret. CompactTube 400 er kompakt trods høj energitæthed og egnet til integrering i mange elcykler.

Der er også et ekstra batteri med 250 Wh som Range Extender, der passer i flaskeholderen. Bosch foreslår producenter at bruge det nye drivsystem i lette eller sportslige elcykler. Det passer også med den påståede 50% reducerede pedalmodstand over den lovpligtige støttegrænse på 25 km/t.

Performance Line SX skal også være mere lydløs end sammenlignelige modeller og har en smal pedalafstand på 160 millimeter. Bosch forventede, at de første modeller med SX-motoren ville være tilgængelige fra efteråret sidste år, hvilket har holdt stik.