Så langt skal du gå hver dag for at holde dit hjerte sundt

03/04/2024 18:14

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Det er sundt at gå, hvorfor du bør gøre det hver dag. Vil du vide, hvor langt du skal gå, så læs med her.

Mest læste i dag

Ifølge retningslinjer fra det amerikanske Sundheds- og Ældreministerieum som for nylig er blevet understøttet af American Heart Association (AHA), bør voksne forsøge at få mindst 150 minutters moderat fysisk aktivitet om ugen.

Selvom 150 minutters fysisk aktivitet kan lyde som et ambitiøst mål, siger eksperter, at hvis du deler det op dag for dag, kan du nå målet ved at gå cirka 20 minutter om dagen.

Realiteten er, at færre end 1 ud af 4 voksne formår at opfylde den anbefalede mængde fysisk aktivitet. Der er også visse grupper, herunder ældre voksne, kvinder og dem i lavere socioøkonomiske klasser, der er endnu mindre tilbøjelige til at nå målet.

Her er hvorfor gåture er vigtige for dit hjertes tilstand. Desuden er der også en række andre aktiviteter, du kan foretage dig for at forbedre dit generelle helbred.

Hvor meget skal du gå?

En videnskabelig undersøgelse publiceret i AHA-tidsskriftet Circulation understreger, at mange mennesker ikke er i stand til at opfylde de anbefalede retningslinjer, og at mange samfund måske ikke engang er klar over, at en daglig gåtur kan forbedre deres sundhed.

Forfatterne håber, at deres resultater vil give bedre muligheder for at fokusere samfundsindsatser på fysiske aktivitet på steder, hvor folk har mest brug for dem.

Forfatterne skrev, at selvom det at bringe opmærksomhed på de lavere niveauer af fysisk aktivitet i visse grupper 'ikke vil adressere de underliggende strukturelle uligheder, der fortjener opmærksomhed', er det stadig vigtigt at fremme fysisk aktivitet. Det er det især hos voksne med 'både lave fysiske aktivitetsniveauer og dårligt kardiovaskulært helbred'.

Eksperterne siger, at dit daglige mål om 20 minutters motion kan være kumulativt: Gåture i løbet af dagen lægger sig sammen.

"At gå en rask tur bringer dig tættere på målet. At tage trapperne eller parkere lidt længere væk fra en butiksindgang hjælper dig også mod dit mål," fortæller Gerald Jerome, frivillig formand for den videnskabelige udtalelse samt forsker og professor ved Instituttet for Kinesiologi ved Towson University, til Verywell.