Hvis du ser sådan et mærke på dit barn, bør I straks opsøge skadestuen

10/08/2023 14:15

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Karen lod mærke til, at hendes søn havde fået nogle underlige pletter. Hun skyndte sig til lægen med ham. Det var en livsvigtig beslutning.

Mest læste i dag

Foråret står på tærskel. Desværre gør skovflåterne i naturen det samme. De små væsner fæstner sig til huden.

Uheldigvis kan de også bære på borrelia, en sygdom der kan lamme nerverne.

Historien om Karen McGregor spredte sig som en steppebrand sidste sommer og bliver nu genfortalt som et advarselseksempel.

Foto: Privat

Hun faldt tilfældigt over et opslag på Facebook, som sandsynligvis reddede hendes søns liv. Karen McGregor lagde mærke til en plet på hendes søns tinding, som mindede om det hun havde set på opslaget et par dage tidligere.

"Jeg kontaktede vores læge så snart de åbnede, og vi fik ham hurtigt ind. Indenfor et par timer begyndte flere og flere af disse pletter at dukke op på hans ansigt, ben og arme. Vi blev ordineret antibiotika for at behandle mod borrelia og håbede, at vi havde fanget det i tide!! Lægen havde aldrig før set det hos så ung et barn," skrev hun i opslaget.

Foto: Privat

Dagen efter tog forældrene drengen med til hospitalet for at få en ekstra vurdering.

"To læger undersøgte ham og bekræftede, at det definitivt var en indikation af borrelia. Udslættet indikerer, at det stammede fra et enkelt flåtbid, som han havde fået for tre-fire uger siden (vi så ikke engang flåten). Udslættet indikerer ikke, at han er blevet bidt flere gange af flere flåter," forklarede Karen McGregor.

Hun opfordrer alle til at være opmærksomme på pletter, der ligner en "skydeskive". Det vil sige mærker, der er røde i kanten og hævet i midten, så de ligner en skive.

"Hvis jeg ikke havde læst det opslag, ville jeg aldrig have troet, at det var andet end en simpel udslæt forårsaget af det høje græs! Tag et billede med din telefon, hvis du ser en af disse pletter på dig selv eller din familie. Du kan måske få brug for at vise det til lægen på et tidspunkt," opfordrede hun.