Disse to fødevarer bør indtages om aftenen for at forbedre blodcirkulationen i benene

12/04/2024 09:09

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Hvis du vil forbedre blodcirkulationen i benene, bør du gøre det til en vane at indtage disse to fødevarer om aftenen.

Mest læste i dag

Der er flere ting, du kan gøre for at forbedre blodcirkulationen i dine ben. Blandt andet kan noget så simpelt som at tage kolde bade gøre en forskel for cirkulationen i dine ben.

Hvis du generelt døjer med dårlig blodcirkulation i benene, kan støttestrømper også være gode at bruge, da de skaber et tryk på benene, som er med til at forbedre blodcirkulationen. Sådan lyder det fra Dansk Venecenter.

Indtag af visse fødevarer kan også forbedre blodcirkulationen i benene, hvorfor det er værd at have dem med i din daglige kost. Du kan læse mere om det herunder.

Gurkemeje

Mediet Cuerpomente fremhæver, at gurkemeje er en plante kendt for sine antioxidante og antiinflammatoriske effekter, ligesom den har evnen til at forbedre blodcirkulationen.

Tua Saúde understreger i en af deres artikler, at den er kendt for sine antidiabetiske, slankende, kolesterolsænkende, antidepressive og angstlindrende effekter. Derfor skal der ikke herske tvivl om, at der er mange fordele forbundet med gurkemeje.

Valnødder

Ifølge Mayo Clinic består valnødder af plantesyre og umættede fedtstoffer, som har mange fordele for hjertet, når de inkluderes i en afbalanceret kost. Deres indtag bør dog ikke være overdrevent, hvorfor du ikke skal give dig til at spise flere poser om dagen.

De sundhedsmæssige fordele ved denne typer nødder omfatter, at de opretholder arteriel velvære, forebygger dannelse af blodpropper, reducerer blodtrykket og mindske endda risikoen for tidlig død. Det skriver mediet Semana.

Cuerpomente skriver, at indtag af valnødder kan være ideelt til at forbedre cirkulationen, da de indeholder omega-3, som er kendt for sin antiinflammatoriske effekt.

Desuden har valnødder også et højt indhold af vitamin B3, som har en vasodilaterende effekt. Det vil sige, at det tillader blodkarrene at udvide sig for at forbedre blodstrømmen.

Andre anbefalede fødevarer omfatter:

  • Vand: Vand er kroppens primære kemiske komponent og udgør ca. 50 til 70 procent af kropsvægten. De fleste mænd har brug for omkring 13 kopper væske om dagen, mens de fleste kvinder har brug for omkring ni kopper væske.

  • Ingefær: Indeholder antiinflammatoriske forbindelser, der forbedrer blodcirkulationen.